ΠΑΣΚ ΔΕ Θεσσαλονίκης: Για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου

Ανακοινώσεις

25/04/2013

Π.Α.Σ.Κ. Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια μας έχουν αφαιρέσει με βάναυσο τρόπο όλα όσα αποκτήσαμε με αγώνες εδώ και τριάντα χρόνια.

Οικονομικά : Αφαίμαξη των μισθών ειδικά στους συναδέλφους με προϋπηρεσία κάτω των 15 ετών σε ποσοστό έως και 35% των καθαρών αποδοχών μας. Περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

Φορολογικά : Αύξηση όλων των φόρων και μείωση μόνο του αφορολόγητου. Πληρώνουμε σε φόρο πάνω από ένα μηνιάτικο. Δηλαδή έχει χαθεί και ο 12ος μισθός και μέρος του 11ου.

Υγεία : Χωρίς καμία μείωση εισφορών έχουν

εξαιρεθεί ένας μεγάλος αριθμός εξετάσεων και φαρμάκων από τις δωρεάν παροχές. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε εξτρά χρήματα κατά την επίσκεψη μας σε γιατρούς. Για να κλείσεις ραντεβού με συμβεβλημένο γιατρό θα πρέπει να γνωρίζεις ότι θα αρρωστήσεις από τον προηγούμενο μήνα.

Αξιοπρέπεια : Ενορχηστρωμένα τα ΜΜΕ (καθ’ υπόδειξη τις περισσότερες φορές) μας παρουσιάζουν ως τεμπέληδες, ως την αιτία της καταστροφής της χώρας γιατί λέει είμαστε πολλοί. Λες και μας προσέλαβαν υπό την απειλή όπλου.

Στις 16/04/2013 ο υφυπουργός παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου δήλωσε :

• Ωράριο εκπαιδευτικών

Ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου δεν προσφέρει από μόνη της καμία λύση. Βασικό πρόβλημα είναι η κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού.

Σήμερα Πέμπτη 25/04/2013 κατατέθηκε στη βουλή τροπολογία με την οποία αυξάνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά 2,3,4 ώρες (για υπεύθυνους εργαστηρίων πληροφορικής σε Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια έως και 7 ώρες) ανάλογα με την προϋπηρεσία του καθένα. Η κίνηση αυτή ξεπερνά κάθε όριο αφού πριν δύο ημέρες το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε συνάντηση με τον υπουργό ο οποίος δε γνώριζε τίποτε για το «έγκλημα» και σήμερα, μία ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις εορτές του Πάσχα, παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε καθαρή θέση απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργού Παιδείας καθώς και σε όλα τα κόμματα τα οποία θα στηρίξουν την επίμαχη τροπολογία. Δηλώνουμε ότι αν τελικά την υπερψηφίσουν η αντίδραση μας θα είναι πρωτόγνωρη.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να εισηγηθεί άμεσα στις Γενικές Συνελεύσεις σκληρές μορφές αγώνα.

Tags: ΠΑΣΚ ΔΕ Θεσσαλονίκηςαύξηση ωραρίουωράριο εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα