ΠΑΣΚ ΔΕ: Καταγγελία για τις συμπτύξεις τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Ανακοινώσεις

16/01/2013

Π.Α.Σ.Κ. Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταγγελία

για τις Συμπτύξεις Τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ.

και τις Υποχρεωτικές Αναθέσεις Υπερωριών

Κατά την τελευταία συνάντηση του Υφυπουργού με το ΔΣ της ΟΛΜΕ ο κύριος Θ. Παπαθεοδώρου παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά κενά στα σχολεία, των οποίων ο αριθμός,

κατά το υπουργείο, είναι περίπου στα 1.600 (δεν συμφωνούμε με τον συγκεκριμένο αριθμό, πιστεύουμε ότι είναι ακόμα μεγαλύτερος) και ότι οι πιστώσεις είναι μόνο 124, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθούν.

Το υπουργείο όμως, με τους φωστήρες του, για άλλη μία φορά βρήκε τον τρόπο να μειώσει τον αριθμό των κενών, και ποιος είναι αυτός;

1. Συμπτύξεις τμημάτων γενικής παιδείας στα ΕΠΑ.Λ. στα μέσα της χρονιάς.

2. Υποχρεωτικές υπερωρίες με ανάθεση απ’ ευθείας από το ΠΥΣΔΕ.

Το κέρδος για το υπουργείο, που προκύπτει από τη σύμπτυξη τμημάτων στα μέσα της χρονιάς για να καλύψει μερικές κενές διδακτικές ώρες από κάποιες ειδικότητες, είναι πάρα πολύ μικρό μπροστά στο πρόβλημα που δημιουργείται στους μαθητές ,οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν συμμαθητές και καθηγητές στα μέσα της χρονιάς. Αυτό για το υπουργείο είναι μάλλον μία παράμετρος που δεν είναι μείζονος σημασίας.

Τις τελευταίες ημέρες, και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, καταφθάνουν στα σχολεία, αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ οι οποίες αναθέτουν ονομαστικά υποχρεωτικές υπερωρίες (από 1 έως τέσσερις ώρες προς το παρόν).

Το σκεπτικό του νομοθέτη για τις υποχρεωτικές υπερωρίες ήταν να μπορεί να καλυφθεί ένας πολύ μικρός αριθμός διδακτικών ωρών, αριθμός τέτοιος για τον οποίο θα ήταν πολύ δύσκολο να κληθεί αναπληρωτής ή αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου. Τώρα έχουμε περάσει στην απέναντι όχθη, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει ολόκληρα κενά αναθέτοντας υποχρεωτικές υπερωρίες σε καθηγητές της ίδιας ειδικότητας σε ένα σχολείο ώστε να μην προσλάβει αναπληρωτές.

Η ΠΑΣΚ ΔΕ Θεσσαλονίκης καλεί το Υπουργείο να

· Σταματήσει άμεσα τις συμπτύξεις τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ.

· Σταματήσει τις υποχρεωτικές αναθέσεις.

· Να προσλάβει άμεσα αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών.

Tags: ΠΑΣΚ ΔΕ Θεσσαλονίκηςσυμπτύξεις τμημάτωνΕΠΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα