Παρέμβαση προς τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας για την εγκύκλιο των αναπληρωτών

Το υπουργείο παιδείας, όπως ενημερωνόμαστε, ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει την εγκύκλιο για τις αιτήσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Μια εγκύκλιος που ήταν σε αναμονή με την προοπτική να νομοθετηθεί το άνοιγμα των πινάκων για την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσία των αναπληρωτών (δηλ και της περιόδου 2010-2014) καθώς και άλλων ζητημάτων όπως την κατάργηση της διετούς ποινής κ.α. Αντ’ αυτού διαρρέονται πληροφορίες από πηγές του υπουργείου παιδείας

ότι η εγκύκλιος των αναπληρωτών θα ανακοινωθεί εφαρμόζοντας τον νόμο Λοβέρδου δηλ αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία των αναπληρωτών όχι στο σύνολό της αλλά μόνο από το έτος 2012 και εξής.

Επισημαίνουμε προς τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας ότι ο κλάδος στην τελευταία του Γενική Συνέλευση (84η Γ.Σ. της ΔΟΕ) έλαβε σημαντικές αποφάσεις για τους αναπληρωτές οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ να ενταχθούν στα πλαίσια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο πριν προχωρήσει σε ψήφιση. Εφόσον υπάρχει διάθεση από τον υπουργό παιδείας να μην λαμβάνονται αποφάσεις από μια χούφτα γραφιάδες, αποκομμένους από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία (με τα όποια συμφέροντα κι αν εξυπηρετούν) αλλά να συνδιαμορφώνονται από τον εκπαιδευτικό κόσμο, οφείλει να λάβει υπόψη και τα εξής στο πολυνομοσχέδιο:

Α) Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας και αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών (δηλ. όλων των ετών από το 2010 και εξής)

β) Η προσμέτρηση των μορίων των δυσπρόσιτων σε όλους τους συναδέλφους που υπηρέτησαν σε αυτά (και την περίοδο 2010-2014) και

γ) Η αναγνώριση της προϋπηρεσία των συναδέλφων μας που εργάζονται στην ειδική αγωγή και στους δύο πίνακες πρόσληψης (γενικής και ειδικής).

Ως ΔΣ καλούμε τον υπουργό παιδείας να ακούσει τη φωνή των εκπαιδευτικών και ΖΗΤΑΜΕ:

Να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς με μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Nα μην υπάρξει ανακοίνωση της εγκυκλίου των αναπληρωτών πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τη ρύθμιση των ζητημάτων των συναδέλφων μας αναπληρωτών.

Να ληφθούν υπόψη οι ψηφισμένες θέσεις του κλάδου μας στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πρέπει να περάσει το συντομότερο δυνατό.

Ζητάμε δηλ το αυτονόητο την άμεση αποκατάσταση των αδικιών για όλους τους συναδέλφους μας!!!

Παράλληλα καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει προς το υπουργείο παιδείας δυναμικά για τους συναδέλφους μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σαϊτάκης Αντώνης Νιανιούρης

Σύλλογος Εκπ/κων Ρέθυμνο 20/07/2015

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου Αριθ. Πρωτ: 72

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612

http://www.seperet.gr

[email protected]

Προς:

- Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

κ. Τάσο Κουράκη

Κοινοποίηση:

-ΔΟΕ

-Συλλόγους της χώρας

- Όλους τους συναδέλφους του Ν. Ρεθύμνου

-ΜΜΕ

Tags: αναπληρωτέςΠροσλήψεις αναπληρωτώναναπληρωτές εκπαιδευτικοίΣύλλογος ΠΕ Ρεθύμνου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα