Παρακμή χωρίς τέλος..., του Ιωάννη Χρηστάκη

Tweet

Φίλοι, τέλεια παρακμή, βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στο τέλμα της αποξένωσης, του κοινωνικού διχασμού, της φτώχειας , της εμφυλιοπολεμικής διάθεσης.

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω...

1.Δεκαοκτάχρονος τραυματίζεται θανάσιμα , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες για ένα "κωλοεισιτήριο", μετά από πιέσεις που δέχτηκε από ελεγκτή και οδηγό, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης. Αηδιάζω , όταν πληροφορούμαι (από δηλώσεις συνεπιβαινόντων) ότι προσφέρθηκαν άλλοι επιβάτες να το πληρώσουν και ο ελεγκτής (γιατί

άραγε;) δε δέχτηκε!!! Τι ήθελε να δείξει αυτός ο κύριος; Ακόμα και εδώ στη Γερμανία, πολλές φορές, έχω δει να υποχωρεί ο ελεγκτής, σε ανάλογη προσφορά συνεπιβατών προς τον "τζαμπατζή". Πρέπει να πέσει άπλετο φως σε αυτό το τραγικό περιστατικό και να μη φοβηθούν οι αυτόπτες μάρτυρες να φανερώσουν τα πραγματικά γεγονότα της αποτρόπαιας εκείνης νύχτας.

2.Καθηγητές απολύονται, η δημόσια εκπαίδευση παραδίνεται στα χέρια της ιδιωτικής πλεονεξίας, σφαγιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα, καταργούνται μαθήματα, κλάδοι, ειδικότητες, μετατάσσονται βίαια χιλιάδες συνάδελφοι, τα σχολεία μένουν αφύλακτα, οι μισθοί μοιάζουν με χαρτζιλίκι, οι τάξεις με γήπεδα(κοντά στους 30 οι μαθητές ανά τμήμα), οι ώρες διδασκαλίας είναι απάνθρωπα πολλές, οι εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών ατέλειωτες.

3.Η ανεργία των νέων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, αποδεχτήκαμε τον όρο" μια χαμένη γενιά" και έχει και συνέχεια η λιτότητα...Ξενιτεύονται οι μορφωμένοι και πολύγλωσσοι νέοι μας, απαρφανίζεται η χώρα από επιστήμονες.Πριν μια εβδομάδα συνάντησα Έλληνα νεαρό γιατρό στη Ζυρίχη, που προσελήφθη πριν λίγους μήνες σε νοσοκομείο της ελβετικής πόλης, μιας και γνώριζε άπταιστα γερμανικά. Δήλωνε κατενθουσιασμένος σχετικά με συνθήκες εργασίας και μηνιαίες απολαβές.

4.Ανθίζει η ακροδεξιά υστερία, η ξενοφοβία, ο άκριτος εθνικισμός, ο αγράμματος βυζαντινισμός, ο διαστρεβλωμένος αρχαίος ελληνικός λόγος, το παρακράτος.

5.Η Εκκλησία πάντα οπισθοδρομική, βαθιά συντηρητική δε βοηθά στα χρόνια της κρίσης.Δυστυχώς, όπως είπε κάποτε και ο Μπουτάρης, έχουν επικρατήσει οι μουντζαχεντίν στους κόλπους της.Αμύθητη η περιουσία της και μηδαμινή η προσφορά της, τώρα που ο κόσμος πεινάει.

Ακόμα:Στη Βουλγαρία πάνε όλα τα λεφτά των Ελλήνων , γιατί στερούμεθα αποτεφρωτηρίου νεκρών!!! Παγκοσμίως , μόνοι και καταγέλαστοι θα είμαστε για αυτά τα πράγματα.Επίσης , άμεσα δημιουργία τεμένους για τους Μουσουλμάνους.Δε γίνεται να μας σέβονται αυτοί, στις χώρες τους, και εμείς να τους το στερούμε.

6.Οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στον όλεθρο έχουν βαλθεί να μας σώσουν.Μάλλον έχει πολύ λίπος ακόμα η εξουσία και το πάρτι πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

7.Ενημέρωση, παραδομένη στα χέρια των καναλαρχών- εξουσιαστών. Δημόσια τηλεόραση, προς το παρόν δεν έχουμε.Ψηφιακή, θα την πληρώσουμε.

8.Αυθαίρετες μοριοδοτήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους για να ευνοηθούν τα δικά τους παιδιά, που ποτέ δεν εργάστηκαν στα σύνορα για δεκαετίες και τρώγανε τα λεφτά του μπαμπά (=που συνήθως έκλεβε από το δημόσιο κορβανά) για αμφισβητούμενα μεταπτυχιακά και διδακτορικά.Το θράσος τους να αναγάγουν το διαγωνισμό ΑΣΕΠ σε εξεταστικό μηχανισμό απροσμέτρητου κύρους και να τον πριμοδοτήσουν με 30 μόρια, τους γελοιοποεί αφάνταστα.

9.Υγεία στον αέρα.Όποιος διαβαίνει την πόρτα δημόσιου νοσοκομείου, αν έχει 25 ευρώ, στη συνέχεια του παραδίνεται μια λίστα με το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό για να το αγοράσει και του συστήνονται ιδιωτικές κλινικές για να

βρει λύση στο πρόβλημά του, αν είναι επείγον.

10.Καύσιμα, ΦΠΑ στην εστίαση, φορολογικό, δάνεια ,θέματα για παλινδρομήσεις, αμφιταλαντεύσεις, αστοχίες, οικονομικές απώλειες σε καιρό , τάχα, δημοσιονομικού νοικοκυρέματος.

11.Τουρισμός....όργιο φοροδιαφυγής σε καταλύματα κάθε είδους, κέντρα ψυχαγωγίας, χώρους εστίασης , εμπορικά μαγαζιά.Περίγελος στο διεθνές στερέωμα το βύθισμα της Σαντορίνης στο σκοτάδι.

12.Δασοπροστασία :ανύπαρκτη.

13.Πρωτογενής τομέας

Γεωργία:ευτυχώς που υπάρχουν οι επιδοτήσεις και η αδήλωτη εργασία των σκλάβων

Κτηνοτροφία:Παραπαίει λόγω λαθραίας εισαγωγής ζώων

14.Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθετοι επαγγελματίες και λοιποί υπερόπτες αυτοδημιούργητοι:Η γάγγραινα της ελληνικής οικονομίας. Πάντα επιβιώνουν και φοροδιαφεύγουν αισχρά.Μια φίλη μου επιβιώνει δεκαετίες πουλώντας γραβάτες!!!Και ένας άλλος γνωστός μου με κάτι σουτιέν και κυλοτάκια που πούλαγε , έφτιαξε το εξοχικό του.

15.Εξαγωγές:Πρέπει να παράγεις για να εξάγεις.Δυστυχώς , μόνο κάτι ελιές και λάδι έχουμε που αξίζουν , αλλά και αυτά οι Ιταλοί τα εκμεταλλεύονται.

16.Βιοτεχνία:Τι είναι αυτό;

17.Βιομηχανία:Αυτό πάλι τι είναι;

18.Υπηρεσίες κτηματομεσιτικές, χρηματιστήριο, τραπεζικές μπίζνες, ασφαλιστικές εταιρείες, αγοροπωλησίες ακινήτων:Για να υπάρξουν , μας έγδυσαν και μας πείνασαν ,αυτές πληρώνουμε τώρα.

19.Πολιτισμός:Πανηγύρια και θίασοι της αρπακτής.Συναυλίες με αθεώρητα εισιτήρια, πολιτιστικά καλοκαίρια της υποκουλτούρας βυθισμένα στο λεμονολαδορίγανο της μικροαστικής/επαρχιοχωριάτικης ιδέας για την ψυχαγωγία.Πνευματικοί άνθρωποι σε απόσυρση, ανέμπνευστοι Σαββόπουλοι, λογοτεχνία των ευπώλητων σε σούπερ μάρκετ.Επιπλέουν οι φελοί, ο σύντροφος Τατσόπουλος, ο Χωμενίδης, ο γόνος Χειμωνά, η Διβάνη, κάτι άλλες με αναφορές στη Σμύρνη (Μαντά,-οπουλίτσες).

20.Ασφάλεια-δημόσια τάξη:Πολλοί για να φυλάνε λίγους.Καταστολή, επίδειξη, παράβαση καθήκοντος, ανοργανωσιά, αλλόφρονα οδηγήματα, παπάκια , Δίας, χημικά, ακροδεξιοί πυρήνες μέσα στο σώμα, ναρκωτικά παντού, στιγματισμένες εκδιδόμενες.

21.Θέλω να πιστέψω ότι είναι ανεξάρτητη αλλά δυσκολεύομαι γιατί κάτι Γιάννηδες Αγιάννηδες βλέπω μόνο στα κελιά.Η περίπτωση Σακκά έβγαζε μάτια , κακής εφαρμογής της προφυλάκισης.

22.Λαθρομεταναστευτική πολιτική:Φοβισμένη, υπηρετική, ψοφοδεής.Σα ζήτουλες στα Δουβλίνα,στους δυτικο-βορειο Ευρωπαίους, σα νταβαντζήδες σε κάθε αδύναμο που φυλάμε σε κέντρα-κολαστήρια.

23.Πολιτική ζωή:Πλην του δημοκρατικού, πλουραλιστού (=πολυφωνικού), προοδευτικού, ελπιδοφόρου ΣΥΡΙΖΑ , τίποτε φωτεινό.Άλλωστε , τους είδαμε τόσα χρόνια τους άλλους .Διαφθορά, διαπλοκή,σκάνδαλα, μίζα, συγκάλυψη, εξεταστικές-παρωδίες,ξεκάρφωμα με δόσιμο και φυλάκιση των πιο αφελών και ξεμωραμένων και ούτω καθεξής.

Όμως, έρχεται η μέρα της αφύπνισης.Οι εκπαιδευτικοί θα σύρουν το χορό του ξεσηκωμού και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.Οι εκλογές που μεθοδεύουν για Οκτώβρη ή Νοέμβρη , δεν τους σώζουν....Όταν ανάψει η σπίθα , θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αντιβία των βίαιων μέτρων τους και τότε θα συμβούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες, εκδηλωτικές ενός μίσους συσσωρευμένου, καταπιεσμένου, ισοπεδωτικού, μανιακού.

Υστερόγραφο1:Αρκετά καλό το 24ωρο αφιέρωμα , στις 15 Αυγούστου,του ARTE (=τηλεοπτικό πολιτιστικό κανάλι γερμανογαλλικών συμφερόντων και συμπαραγωγών)στη σύγχρονη Ελλάδα και τα προβλήματά της.Στάθηκα τυχερός γιατί είδα τη "Στρέλλα" και την "Ακαδημία Πλάτωνος", μέσω αυτού του αφιερώματος , ταινίες πρόσφατες, που προβληματίζουν το σινεφίλ κοινό.

Υστερόγραφο 2:Ευχαριστώ και πάλι για τις πρωτιές που δίνετε στα άρθρα μου, καθιστώντας τα με την ανάγνωσή σας και το σχολιασμό σας,ως τα πιο αξιοπρόσεκτα, άσχετα άν η κριτική σας, κάποιες φορές, είναι ιδιαίτερα επιθετική και καυστική.

ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΣΠΆΡΤΗΣ

ΜΈΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΠΆΡΤΗΣ

Tags: Ιωάννης Χρηστάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
ακαδημία πλάτωνος, tweet, προσφορες, φως, σχολεια, ΑΣΕΠ, λύση, ΦΠΑ, εισιτήρια, αποσυρση, συριζα, μίζα, εκλογες, σπιθα, ελλαδα, στρέλλα, μπουταρης, χρηματιστηριο, ανθιμος μπουταρης, σταση εργασιας, αποσυρση αυτοκινητων 2011, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, εθνικισμος, επιδοτησεις, χωμενιδης, φπα στην εστιαση, χωρες, βουλγαρια, γερμανια, δανεια, εργασια, ζυριχη, ναρκωτικα, προγραμμα, σμυρνη, ταινιες, τηλεοραση, υγεια, υστερια, φως, αρθρα, ανεργια, απταιστα, γαγγραινα, γεγονοτα, γερμανικα, γινεται, δημοσιο, δυστυχως, δηλωσεις, διβανη, ευρω, ειπε, εισιτήρια, εκκλησια, εκπαιδευση, εβδομαδα, ενημερωση, ερχεται, εστιαση, ζωη, ζωων, υπηρεσιες, θρασος, λαδι, λεφτα, λύση, λογοτεχνια, ματια, μίζα, μηνες, μορια, παντα, παιδια, προβληματα, πορτα, πρωταγωνιστες, συνεχεια, σουπερ μαρκετ, σωμα, σουπερ, τουρισμος, χημικα, ψηφιακη, ιωαννης, ωρες, ασφαλεια, εξαγωγες, εξοχικο, χωρα, ιδιαιτερα, λιπος, νοσοκομειο, tweet, σουτιεν, τυχερος, θελω να, θεματα, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα