Παππάς: Η επιστολή δεν θα αλλάξει

Κατηγορηματικός για την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς τονίζοντας πως « Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

'Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία σήμερα απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε αλλά για να συζητήσουμε».

Μάλιστα,

έστειλε μήνυμα στη Γερμανία, λέγοντας: «'Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απομονώσει την Ελλάδα πλανάται πλάνην οικτράν και είναι μπροστά σε σοβαρές ιστορικές ευθύνες. Το ακραίο σενάριο δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για κανέναν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση».

Όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μέρκελ - Τσίπρα είπε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι έγινε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης."Ελπίζουμε ότι η αρχηγοί κρατών συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των καταστάσεων", είπε αφήνοντας αιχμές για την στάση Σόιμπλε.

Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε

Τέλος, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το τι καταφέρνει και τι νομοθετεί. "Εμείς επιδιώκουμε να υπάρξει μια συμφωνία για να εφαρμόσουμε τον σκληρό πυρήνα του προγράμματος μας", τόνισε και ξεκαθάρισε πως "δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής".

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: Νίκος Παππαςδιαπραγμάτευση
Keywords
Τυχαία Θέματα