Παπαζάχος: Έρχονται μετασεισμοί έως και 5,5 Ρίχτερ - "Δύσκολη" η επόμενη εβδομάδα

Ισχυρούς μετασεισμούς πάνω από 5,5 Ρίχτερ περιμένει η Ελλάδα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος προαναγγέλλει μια "δύσκολη εβδομάδα".

Η περιοχή που συνέβη σημερινός σεισμός είναι γεμάτη με ρήγματα και έτσι δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί κάποιο από αυτά, με αποτέλεσμα να έχουμε δονήσεις ακόμα και ανάλογου μεγέθους με τη σημερινή των 6 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει ο κος

Παπαζάχος στην ΕΡΤ, "τα επικαιροποιημένα μεγέθη δείχνουν ότι ο σημερινός σεισμός μπορεί να ήταν τελικά μεγαλύτερος από την αρχική εκτίμηση και συγκεκριμένα της τάξης των 6,4 βαθμώς της κλίμακας Ρίχτερ".

"Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό σεισμό ο οποίος ευτυχώς συνέβη σε κάποια απόσταση από τις ακτές. Είναι σε μια σειρά από κανονικά ρήγματα τα οποία υπάρχουν ανάμεσα στη Μυτιλήνη και το Κουσάντασι, γνωστά, τα οποία έχουν δώσει τέτοιους και ισχυρότερους σεισμούς στο παρελθόν. Το γεγονός ότι συνέβη μακριά από τις ακτές έχει μετριάσει κάπως τις επιπτώσεις. Τα επικαιροποιημένα μεγέθη δείχνουν ότι η δόνηση ήταν της τάξης των 6,3-6,4 βαθμών.. Εάν ήταν πάνω στο νησί της Λέσβου θα υπήρχαν πολύ δυσμενέστερες συνέπειες", ανέφερε ο Κώστας Παπαζάχος.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δονήσεις έχουν φτάσει σε μέγεθος μέχρι και τα 7 Ρίχτερ.

Πάντως η έως τώρα μετασεισμική ακολουθία δίνει δεκάδες ισχυρές δονήσεις που κυμαίνονται περίπου στα 4,5 Ρίχτερ.

Βίντεο: Youtube Proto Thema

σεισμόςΡίχτερμετασεισμόςΠαπαζάχοςΛέσβοςΧίος
Keywords
Τυχαία Θέματα