Πανικός στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνιας όταν μια γυναίκα μπήκε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί. Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν την πανικόβλητη έξοδο των εργαζόμενων και τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, πριν η ύποπτη βρεθεί νεκρή, με την αστυνομία να διευκρινίζει πως πιθανότατα αυτοκτόνησε.

Από τα πυρά της σκοτώθηκε ο σύντροφός της και τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα. Στα κεντρικά γραφεία του YouTube

απασχολούνται περίπου 1.700 εργαζόμενοι

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η γυναίκα φορούσε ένα σκούρο μπλουζάκι και μαντήλα στο κεφάλι και πυροβόλησε τουλάχιστον 20 φορές μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου «Zuckerberg» του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί εκεί ύστερα από το συμβάν, χωρίς να αποσαφηνίζει τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, ενώ άγνωστος αριθμός τραυματιών έχει μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Το γεγονός επιβεβαίωσε νωρίτερα η Google, στην οποία ανήκει το Youtube, εν μέσω μαρτυριών από εργαζόμενους για την ύπαρξη ενεργού σκοπευτή. Παράλληλα, η Google ανέφερε στο twitter ότι συνεργάζεται με τις αρχές και θα παραθέσει επίσημη ενημέρωση μόλις υπάρξει δυνατότητα.

Ένας εργαζόμενος της εταιρίας ανέφερε στο twitter ότι το προσωπικό εγκατέλειψε το κτήριο υπό καθεστώς πανικού, ενώ οι πρώτες εικόνες που καταφθάνουν από τα τοπικά δίκτυα ενημέρωσης εμφανίζουν εργαζόμενους του YouTube να βγαίνουν από το κτήριο με τα χέρια ψηλά και να υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς.

youtubeΚαλιφόρνιαπυροβολισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα