Πανελλήνιος σύλλογος 30μηνιτών καθηγητών μουσικής κλάδου ΤΕ16: Υπόμνημα

Πανελλήνιος Σύλλογος 30μηνιτών Καθηγητών Μουσικής του Κλάδου Τ.Ε.16

(βάσει του Ν.3687/2008, Ν.3848/2010)

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 71

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κύριο Τάσο Κουράκη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου 30μηνιτών Καθηγητών Μουσικής του Κλάδου Τ.Ε.16 σας καλωσορίζει ως νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και σας εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνεται

στον πολύπαθο χώρο της Παιδείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος 30μηνιτών μουσικών του κλάδου (ΤΕ 16.00) αφορά καθηγητές μουσικής - απόφοιτους ωδειακών ιδρυμάτων με Διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος καθώς και με Παιδαγωγική Επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) και προϋπηρεσία που αποκτήθηκε σε Δημόσια Σχολεία A/θμιας, Β/θμιας εκπαίδευσης και στα Μουσικά Σχολεία.

Όπως γνωρίζετε τον Αύγουστο του 2008 ψηφίστηκε ο Νόμος 3687/2008 για θέματα προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου μεταξύ των διατάξεων του, περιλάμβανε ρύθμιση που για κοινωνικούς λόγους εξασφάλιζε τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών που είχαν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσίας μέχρι τις 30-06-2008 σε δημόσια σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στην παρ. 1, του άρθρου 5 του ν. 3687/2008 υπήρχε σαφής αναφορά ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στον συγκεκριμένο κλειστό πίνακα του τριανταμήνου: «…διορίζονται από το σχολικό έτος 2008−2009, και το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2012−2013 σε αναλογία που ορίζεται κατ’ έτος στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών».

Στη συνέχεια, με την ψήφιση του ν.3848/2010 της μνημονιακής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από τη διάταξη αρ.9 του συγκεκριμένου νόμου προκύπτει ότι παρατάθηκε το χρονοδιάγραμμα διορισμού των 30μηνιτών εκπαιδευτικών, μέχρι το σχολικό έτος 2014-2015, ορίστηκε δε παράλληλα, ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί διορίζονται επιπλέον των υπολοίπων διοριζομένων εκπαιδευτικών υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες!

Παρ’ όλο που για τον κλάδο ΤΕ16-Μουσικής οι εκπαιδευτικές ανάγκες στα Μουσικά σχολεία της χώρας είναι πολυάριθμες, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των Δ/νσεων Εκπαίδευσης της χώρας, τα οποία δίνονται στη δημοσιότητα, δεν έχει πραγματοποιηθεί διορισμός στον κλάδο μας από το 2009 κι εντεύθεν.

Επίσης τονίζεται ότι, οι διοριστέοι 30μηνίτες εκπαιδευτικοί ΤΕ16 από το σχολικό έτος 2012-2013 έως σήμερα παραμένουν άνεργοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεδομένου ότι δεν καλύφθηκαν ποτέ τα κενά ως όφειλε να κάνει η πολιτεία, πράγμα που οδήγησε στην απαξίωση του θεσμού των μουσικών σχολείων, αλλά και στην ευρύτερη οικονομική εξαθλίωση των καθηγητών του κλάδου Μουσικής ΤΕ16 που περιμένουν τη δίκαιη εφαρμογή του Νόμου.

Να σημειωθεί πως, οι καθηγητές μουσικής του κλάδου Τ.Ε.16 που βρίσκονται σήμερα στον πίνακα του 30μήνου, δουλεύουν ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές για πάνω από δεκαπέντε χρόνια!!! στην πλειοψηφία τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην δημόσια εκπαίδευση, υπό αντίξοες συνθήκες, απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδος.

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ! μετά και από τις δηλώσεις σας στο www.360pedia.gr «……Κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες, και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους (Διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο +ΑΣΕΠ, λίστα Πολυτέκνων) και εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών……» και την μέχρι σήμερα συμπαράσταση σας στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνα μας, με πολλές ερωτήσεις προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ώστε να αρθεί μια κατάφωρη αδικία πολλών χρόνων.

Ερωτήσεις τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

« Αναβάθμιση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων »« Ανάγκη άμεσου διορισμού των 30μηνιτων μουσικών του κλάδου ΤΕ16.00 του Ν.3687/2008-Ν.3848/2010 και την εκ τούτο πλήρη και ομαλή λειτουργία των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων»« Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας σε μαρασμό και στο οριστικό τους κλείσιμο»

Τέλος αξιότιμε κύριε Υπουργέ ρωτάμε επικαλούμενοι τα λόγια σας σε ερώτηση σας, στης 11/07/2013 προς την μνημονιακή πολιτική ηγεσία με την ΕΛΠΙΔΑ ότι επιτέλους θα γίνει η εφαρμογή του νόμου 3687/2008 από την παρούσα μετά μνημονιακή κυβέρνηση σας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

«Προτίθεται να διορίσει άμεσα τους καθηγητές μουσικής του κλάδου ΤΕ.16.00 που ανήκουν στον πίνακα του 30μήνου ώστε να αρθεί μια κατάφωρη αδικία, μια εκ μέρους της πολιτείας απαράδεκτη άρνηση εφαρμογής του νόμου, εναντίον ενός κλάδου εκπαιδευτικών που αποδεδειγμένα έχει προσφέρει υψηλού επιπέδου έργο στην εκπαίδευση»

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Σιάσος Γεράσιμος Ευτυχία Μαρτζούκου

________________________________________________________________________

Πρόεδρος: Σιάσος Γεράσιμος

Τηλ επικοινωνίας :6958462197

E-mail: [email protected]

Tags: Πανελλήνιος σύλλογος 30μηνιτών καθηγητών μουσικής κλάδου ΤΕ16υπόμνημα
Keywords
Τυχαία Θέματα