Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δ.Ε.: Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπ.Παιδείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
e-mail: [email protected]
http://syllogosanapliroton.wordpress.com/
Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2015

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ

Χαιρετίζουμε την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αλλά και τις πρώτες ελπιδοφόρες δηλώσεις της. Δηλώσεις που αφορούν στην πρόσληψη εκπαιδευτικών , στον εκδημοκρατισμό του σύγχρονου σχολείου, στο πάγωμα

της αξιολόγησης, ευελπιστώντας ταυτόχρονα στην επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων της Δημόσιας παιδείας και του εκπαιδευτικού κόσμου. Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας παιδείας ,τον εκδημοκρατισμό των σχολικών μονάδων, την στήριξη του εκπαιδευτικού κόσμου που αγωνίζεται να επιβιώσει και σηκώνει το βάρος του συστήματος και ιδιαίτερα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σηκώνουν αυτό το βάρος στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Από το 2010 και μετά η Δημόσια Παιδεία απαξιωμένη και αποψιλωμένη από τους εκπαιδευτικούς της μονίμους και αναπληρωτές κατέρρευσε αβοήθητη υπό το βάρος έλλειψης των κονδυλίων, των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικούς, της απαξίωσης του προσωπικού, της εγκατάλειψης των μαθητών, την απειλή της «τιμωρητικής» αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί βίωσαν τις διαθεσιμότητες, απολύσεις, μειώσεις, ψευδο-αξιολογήσεις, γραφειοκρατική ασφυξία, και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τα αποτυχημένα στην πράξη πυροτεχνήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου, της εντοπιότητας, τα μόρια των απομακρυσμένων σχολείων και τις ευτελείς υποσχέσεις περί εθελοντικής εργασίας.

Οι αναπληρωτές καθηγητές βιώνουμε ήδη απίστευτες συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας με μηδαμινούς μισθούς αλλά υπέρογκα έξοδα διαβίωσης(νοίκι, διατροφή,)και πολλοί από πέρσι και την ανεργία. Βιώνουμε ένα σχολείο με ελαστικές σχέσεις εργασίας ( Παρουσιολόγια ΕΣΠΑ και ΠΔΕ),ένα σχολικό περιβάλλον που λείπει η παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία αλλά επικρατεί ο φόβος- ένα σχολείο με δεκάδες μαθητές να στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα, με αναθέσεις μαθημάτων που στηρίζονται αποκλειστικά στη μηχανιστική λογική της κάλυψης κενών και της τυπικής διεκπεραίωσης του ωρολογίου προγράμματος και όλα αυτά αδιαφορώντας πλήρως για τις παιδαγωγικές ανάγκες και τις εκπαιδευτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διδάσκονται τα παιδιά μας. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελευθερία και δημοκρατία, οι εκπαιδευτικοί (όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι) δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν σε συνθήκες φόβου και διώξεων, εργασιακής ανασφάλειας και με μισθούς πείνας.

Διεκδικούμε:

– Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών – Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα .

– Μονιμοποίηση των αναπληρωτών και όσων έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού.

– Κατάργηση του Ν. 3848/2010 και Ξεκλείδωμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους οι οποίοι προσλήφθηκαν σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας αποκλειστικά από τον πίνακα αναπληρωτών.

Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΕΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Tags: Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών ΔευτεροβάθμιαςΠΕΑΔ
Keywords
Τυχαία Θέματα