Πανελλαδικές: Ριζικές αλλαγές στην επιλογή των Εξεταστικών Κέντρων από τη νέα Υ.Α

Αλλάζει από τη φετινή χρονιά η επιλογή των Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τρεις αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, τον τρόπο επιλογής των κέντρων, καθώς και την κατανομή των υποψηφίων.

Έτσι, οι Πανελλαδικές

διεξάγονται μετά τη λήξη των ενδοσχολικών εξετάσεων Β' Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Με τη νέα απόφαση, ως Εξεταστικά Κέντρα μπορεί να ορίζοντα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και άλλες δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ακόμη, ο ορισμός των εξεταστικών κέντρων προκύπτει έπειτα απόφαση του Υπουργού Παιδείας, κατόπιν εισήγησης του εκάστοτε Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Τέλος, αφού εγκριθεί η απόφαση που ορίζει τα Εξεταστικά Κέντρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής καθορίζει την κατανομή των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής και όποιες άλλες αντικειμενικές συνθήκες επικρατούν.

εξεταστικά κέντραΠανελλήνιες Εξετάσειςπανελλαδικές εξετάσειςπανελλήνιες 2018υπουργική απόφαση
Keywords
Τυχαία Θέματα