Παν.Δυτικής Αττικής: Πως θα πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου οι τωρινοί φοιτητές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Ο ρόλος των πρόσθετων μαθημάτων

"Είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, αλλά δεν είναι η απλή συνένωση των δύο. Δημιουργούμε τμήματα με νέα γνωστικά πεδία, αναβαθμίζονται τα προγράμματα σπουδών των υπαρχόνρων τμημάτων, τα παιδιά που ειναι εγεγγραμένα με κάποια πρόσθετα μαθήματα να πάρουν πτυχίο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν τεράστιες συναινέσεις για το εγχείρημα." τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ πρώτο πρόγραμμα.

"Ιδρύουμε ένα άλλο πανεπιστήμιο με πυρήνα τα δύο ΤΕΙ

τα οποία καταργούνται και αποροφούνται στο νέο ίδρυμα." σημείωσε

Το πτυχίο Πανεπιστημίου και τα πρόσθετα μαθήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ Γαβρόγλου όσοι σπουδάζουν τώρα στα ΤΕΙ, θα μπορούν από το επόμενο έτος εφόσον θέλουν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίο Δυτικής αττικής θα αναζητήσουν τα πρόσθετα που πρέπει να κάνουν.

Το κάθε τμήμα θα αποφασίσει για το ποια μαθήματα χρειάζεται να παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος που θα θελήσει να πάρει πτυχιό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Γι'αυτό το λόγο θα υπάρχει μεταβατική περίοδο σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας

Η έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα είναι στο Αιγάλεω ενώ κάποια τμήματα θα είναι και στον Πειραιά.

"Οι διετείς δομές συζητούμε να βρίσκονται και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως στον Ασπρόπυργο την Μάνδρα και στην Ελευσίνα" τόνισε

πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Keywords
Τυχαία Θέματα