Παίρνουν πίσω την απόφαση για υποβάθμιση των σχολείων στην Αν. Αττική, του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη

Tweet

του αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, [email protected], και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, [email protected]

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Παίρνουν πίσω την απόφαση για υποβάθμιση των σχολείων στην Αν. Αττική

Ο συντονισμένος αποφασιστικός αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων έφερε τη ΝΙΚΗ

Με την ανακοίνωση της απόφασης της δ/νσης ΠΕ Αν. Αττικής για την υποβάθμιση των ΔΣ Βαρυμπόμπης (από 6 θέσιο σε 4θέσιο) και ΔΣ Αγ. Αποστόλων και ΔΣ Μαλακάσας (από 5θέσια σε 4θέσια) ξεδιπλώθηκε μια μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων με στόχο την ανατροπή της απόφασης και τη διατήρηση της λειτουργικότητας των σχολείων.

· Η ομόφωνη καταγγελία της αυθαίρετης απόφασης από το σύλλογο Σωκράτη που κάλεσε σε συγκέντρωση στην περιφέρεια και τους αιρετούς, καθώς και η αλληλεγγύη από το σύλλογο εκπ/κων ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

· Η αντίδραση των εκπαιδευτικών που δεν έκαναν δηλώσεις υπεραριθμίας ενώ στους Αγ. Απόστολους με ομόφωνο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων τεκμηρίωσαν τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να υλοποιηθεί η απόφαση και ζήτησαν την ανάκληση της.

· Η ενημέρωση των γονέων από τους εκπαιδευτικούς για το τι πραγματικά ισχύει και για την αποφασιστική σημασία του αγώνα τους (οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και ο συνάδελφος από τους «Ανεξάρτητους εκπ/κούς της απέναντι όχθης» που συμμετείχαν στη συνέλευση των γονέων είτε τους ενημέρωσαν στο σχολείο – σ΄ αυτό προσπαθήσαμε να συμβάλουμε και μεις από τη θέση του αιρετού)

· Αλλά και η καθοριστική δυναμική αντίδραση των γονέων οι οποίοι γρήγορα κατάλαβαν ότι μόνο με την αδιάλλακτη αγωνιστική τους στάση θα μπορέσουν να πετύχουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Οι γονείς των Αγ. Αποστόλων με συνέλευσή τους από το Σάββατο αποφάσισαν και υλοποίησαν κατάληψη του δημοτικού και του Νηπιαγωγείου επ΄ αόριστο και μέχρι την ανάκληση της απόφασης ενώ οργάνωσαν την καθολική συμμετοχή γονέων και μαθητών στη συγκέντρωση στην περιφέρεια. Οι γονείς της Βαρυμπόμπης σε συνέλευση τους αποφάσισαν το κλείσιμο του σχολείου και τη μαζική τους κάθοδο στη συγκέντρωση στην την Τετάρτη ενώ κινητοποίησαν ολόκληρη την τοπική κοινωνία και οι γονείς της Μαλακάσας καθόρισαν συνέλευση την παραμονή της κινητοποίησης για να πάρουν αντίστοιχα μέτρα.

Αυτές οι συντονισμένες ενέργειες υποχρέωσαν το Υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση (περιφέρεια και Δ/νση) να «ανακρούσουν πρύμνα» και να ανακοινώσουν την Τρίτη το απόγευμα, τηλεφωνικά, σε γονείς και εκπαιδευτικούς ότι η απόφαση για την υποβάθμιση των σχολείων θα ανακληθεί και δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η μαζική κινητοποίηση στην περιφέρεια!!!

Η εμπειρία της παραπάνω κινητοποίησης αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, στην πράξη ότι :

· Ο συντονισμένος, αποφασιστικός και αδιάλλακτος αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων μπορεί να φέρει νίκες ακόμα και στις σημερινές συνθήκες που φαντάζουν «ανίκητοι» οι κυβερνώντες και που πολλοί καλοθελητές «παπαγαλίζουν» ότι «τίποτα δε γίνεται».

· Αυτά που μας παρουσιάζουν ως «νομιμότητα» την οποία δεν μπορούν να υπερβούν είναι «παραμύθια» που θέλουν να δικαιολογήσουν την επιβολή των βάρβαρων περικοπών των Μνημονίων και την αντιεκπαιδετική τους πολιτική σε βάρος των παιδιών, των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.

· Τα δικαιώματα στην αξιοπρεπή μόρφωση και ζωή για τα παιδιά και για μας και η αξιοπρεπής εργασία πρέπει να είναι η δική μας αδιαπραγμάτευτη βάση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με τη συγκέντρωση στην περιφέρεια και τη δράση όλων μας για να μην επιτρέψουμε ούτε στο μέλλον να προωθήσουν την οργανική υποβάθμιση των σχολείων προωθώντας τις περικοπές για την επόμενη χρονιά. Για να αντικατασταθεί και να απελευθερωθεί η συνάδελφος που μετακινήθηκε ως «υπεράριθμη» από την Αθήνα στη Μαλακάσα!!! Για την άρση των αυθαιρεσιών και των προβλημάτων στη λειτουργία των σχολείων και σε βάρος των συναδέλφων.

5/11/2013

Tags: ανακοινώσειςΚώστας Τουλγαρίδης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα