Παιδομάζωμα Ελλήνων Φαντάρων στην Λάρισα εν'όψει πολέμου στην Αφρική

Tweet

"Επείγον" σήμα έχει στείλει το Γενικό επιτελείο Στρατού σε μονάδες στα Βόρεια σύνορα της χώρας με σκοπό να μετατεθούν άμεσα στρατιώτες στο περιβόητο 485 τάγμα διαβιβάσεων στη Λάρισα για να τεθούν στην υπηρεσία του Ευρωπαικού Στρατηγείου.

Τι είναι όμως το 485 τάγμα διαβιβάσεων;

Το εν λόγω τάγμα στη Λάρισα

θα τεθεί στην υπηρεσία του Ευρωπαικού Στρατηγείου το οποίο θα καθοδηγήσει τους Ευρωαπαίους μισθοφόρους στην γαλλική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί κατευθείαν από τις Βρυξέλλες

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρωθεί μία δύναμη του Ευρωπαϊκού Στρατού που θα αριθμεί από 600 έως 1000 άτομα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, σημείωσε ότι «η Ελλάδα συνεργάζεται με τη Γαλλία στον τομέα της εκπαίδευσης της ομάδας που θα σταλεί στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Η ομάδα αυτή θα εκπαιδευτεί στο στρατηγείο της Λάρισας, χωρίς όμως συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών». Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα διαθέτει το στρατηγείο της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής, αλλά έχει αποσαφηνίσει ότι κανένας Ελληνας στρατιώτης δεν πρόκειται να μετάσχει σε αυτήν την αποστολή».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος είπε στους ευρωβουλευτές ότι το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών «αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την ευρωπαϊκή μονάδα μάχης της ΕΕ (Battlegroup), καθώς η στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ δεν προκρίνει αυτή την επιλογή», ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η ευρωπαϊκή μονάδα μάχης αποτελείται σήμερα κατά πλειοψηφία από Ελληνες στρατιώτες (1.100 σε σύνολο 1.500)».

Tags: ΛάρισαΚεντροαφρικανική δημοκρατίαιμπεριαλισμόςτάγμα 485 Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα