Οπλο στα χέρια των σπουδαστών η οργανωμένη πάλη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κάλεσμα οργάνωσης στους νέους και τις νέες που φοιτούν στα δημόσια ΙΕΚ απευθύνει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ). Με δεδομένα την αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας, την κατάσταση που επικρατεί στις σχολές, τα προβλήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται, ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσουν

Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σχολή, να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να πάρουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 27 Μάρτη. Αύριο, Σάββατο 17/3, και την Κυριακή 18/3 οι σπουδαστές μπορούν να ψηφίζουν από τις 11.00 μέχρι τις 19.00 στα γραφεία της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27).

«Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την ανεργία, την αδυναμία πληρωμής διδάκτρων, τους απλήρωτους λογαριασμούς», τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες επιβαρύνονται με δίδακτρα που ανέρχονται σε 367 ευρώ το εξάμηνο, ενώ οι αλλοδαποί καλούνται να καταβάλλουν το διπλάσιο ποσό. Κάνουν, σε πολλές περιπτώσεις, μάθημα χωρίς βιβλία και σημειώσεις, αναγκάζονται να αγοράσουν τα αναλώσιμα, τα εργαλεία και τις στολές που χρειάζονται με βάση την ειδικότητά τους. Πολλοί κυκλοφορούν με το περσινό τους πάσο καθώς δεν τους έχει ακόμα δοθεί νέο για το τρέχον σχολικό έτος. Την ίδια στιγμή, η αντιλαϊκή επίθεση δυσκολεύει την κατάσταση ακόμα περισσότερο για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Κινητοποιήσεις ενάντια στα δίδακτρα

Με την απαίτηση να μην αποβληθεί κανένας σπουδαστής που δεν μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα, ο Σύλλογος πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης. Στην αδιάλλακτη στάση του Γραμματέα, που απέφυγε να δεσμευθεί, ο Σύλλογος ξεκαθάρισε πως θα σταθεί εμπόδιο στην όποια προσπάθεια γίνει να αποβληθεί σπουδαστής λόγω μη καταβολής διδάκτρων και προσανατολίζεται σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Παρεμβάσεις γίνονται και σε μια σειρά από ΙΕΚ. Χτες ο Σύλλογος προχώρησε μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΕΚ της Γκράβας, όπου μετανάστρια σπουδάστρια δεν μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρα. Την προηγούμενη βδομάδα, με αφορμή παρόμοια ζητήματα, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στο ΙΕΚ της Ν. Ιωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα