Οικονομική δυσπραγία στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία, του αιρετού Τάσου Σταυρογιαννόπουλου

Tweet

Πάτρα, 7/10/2014

Σταυρογιαννόπουλος Τάσος

Πρόεδρος Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Οικονομική δυσπραγία στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία

Τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τα λειτουργικά έξοδα (υλικά

καθαριότητας, γραφική ύλη κ.λπ.) στην αρχή του σχολικού έτους είναι πάντοτε αυξημένα. Οι προμηθευτές των σχολείων ζητούν τα χρήματά τους και αρνούνται περαιτέρω πιστώσεις. Οι Διευθυντές των σχολείων και οι Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων σηκώνουν τα χέρια ψηλά και εξοφλούν τιμολόγια από την τσέπη τους.

Από τη άλλη οι λογαριασμοί των σχολικών κοινοτήτων είναι κλειδωμένοι επί ενάμισι μήνα και δεν μπορούν να γίνουν αναλήψεις χρημάτων. Παράλληλα στα ταμεία του Δήμου υπάρχουν πάνω από 500.000 Ευρώ, που δεν έχουν διατεθεί στα σχολεία.

Η Δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τα σχολεία για το τι μέλλει γενέσθαι. Η σχολική κοινότητα είναι ανάστατη. Στην πρώτη συνεδρίαση δε της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, που θα γίνει την Παρασκευή 10/10, δεν έχει εγγραφεί θέμα κατανομής πιστώσεων στα σχολεία ούτε ορισμός οικονομικών διαχειριστών για να μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς των σχολείων. Συνεπώς, δεν υπάρχει αισιοδοξία πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Τα σχολεία όμως υποφέρουν. Επιτέλους, οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους.

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Tags: Τάσος ΣταυρογιαννόπουλοςαιρετόςΠΥΣΠΕ Αχαϊας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα