ΟΙΕΛΕ: Στηρίζουμε ολόθερμα των αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων!

Tweet

Αθήνα, 29/11/2013

Αριθμ. Πρωτ:37254

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες μιας γιγαντιαίας εκστρατείας δυσφήμισης των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων. Με την απειλή του «χαμένου εξαμήνου», η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την κοινωνία ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους είναι «μπαχαλάκηδες»

που πρέπει να απολυθούν για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο «ορθολογικά» και «νοικοκυρεμένα». Την ίδια ώρα κυβερνητικοί παράγοντες, όπως ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητούν εμμέσως την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το άμεσο άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ ο Άνχελ Γκουρία, Γ.Γ. του ΟΟΣΑ κάλεσε αυτές τις ημέρες την κυβέρνηση να επιβάλει δίδακτρα ακόμη και στους προπτυχιακούς φοιτητές.

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν τρώμε κουτόχορτο. Γνωρίζετε καλά ότι ήδη τα Πανεπιστήμια με το υπάρχον λειψό προσωπικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Γνωρίζετε καλά ότι η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στα τσακισμένα από την υποχρηματοδότηση ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στόχος σας δεν είναι να εξορθολογίσετε τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, αλλά να τους βάλετε λουκέτο, ώστε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα να εισρεύσουν στο χώρο της ανώτατης Παιδείας και να αρπάξουν το φιλέτο, ώστε στη χώρα να υπάρχει μόνο ιδιωτικός πυλώνας ανώτατης εκπαίδευσης. Στόχος σας είναι τα παιδιά από τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες να μην μπορέσουν ποτέ να σπουδάσουν, ώστε να αναγκαστούν να γίνουν είλωτες στις φάμπρικες των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που προετοιμάζετε με τους «δανειστές» μας. Στόχος σας είναι να μπορούν να σπουδάσουν μόνο αυτοί που μπορούν να πληρώσουν. Στόχος σας είναι η επιστροφή στη δεκαετία του ’50 και του ’60, όταν η αδικία και η ακραία ανισότητα ήταν κανόνας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων δίνουν έναν γενναίο αγώνα. Όχι μόνο για να διατηρήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για εργασία και για αξιοπρέπεια, αλλά για να προστατέψουν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της παιδείας που κινδυνεύει από τις αρπάγες των κυβερνητικών παραγόντων και των ασύδοτων δυνάμεων της αγοράς. Η ΟΙΕΛΕ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που ζούμε εδώ και τρία χρόνια στο πετσί μας τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας στην εκπαίδευση δηλώνουμε ολόθερμα τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους που είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Tags: ΟΙΕΛΕδιοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα