ΟΙΕΛΕ: Σοβιετία ή Μπανανία; Ιδού η απορία κύριοι του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων

Ανακοίνωση σχετικά με το Υπόμνημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων για τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ.

Αναλυτικά:

"Το σύνολο της κοινωνίας με έκπληξη και οργή διάβασε το Υπόμνημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων για τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου. Το λιβελογράφημα

αυτό δυστυχώς αποδεικνύει όσα η Ομοσπονδία καταγγέλλει τόσα χρόνια. Ότι, δηλαδή, μια μικρή ομάδα που δυστυχώς εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες έχει ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά, η οποία δεν έχει μόνο ευτελή οικονομικά κίνητρα, αλλά φθάνει σε όρια κοινωνικού ρατσισμού.

Δεν μας ξενίζει. Οι ιδεολογικοί απόστολοι της θεωρίας του Φρήντμαν και του Φον Χάγιεκ που εφαρμόστηκε πρώτα στη Χιλή του δικτάτορα Πινοσέτ και εν συνεχεία έχει βυθίσει στην οικονομική κρίση, στην αβεβαιότητα και στην κοινωνική αναταραχή ολόκληρο το δυτικό κόσμο, βαφτίζουν ό, τι δεν τους συμφέρει «Σοβιετία».

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ; ΚΙ ΟΜΩΣ…

Έχουμε κατ’επανάληψη τονίσει ότι δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ίδιοι. Πολλά ιδιωτικά σχολεία παρέχουν σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, ενώ σέβονται τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων σ’ αυτά. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια μικρή ομάδα ακραίων φανατικών που δυσφημεί το χώρο και βλάπτει σοβαρά την Παιδεία. Μια ομάδα που διακηρυγμένα από το 2010 έχει βάλει ως στόχο την εγκαθίδρυση ενός άγριου καθεστώτος ασύδοτης αγοράς στο σύνολο της εκπαίδευσης με μαθητές-πελάτες και εργαζόμενους-είλωτες, μια εκπαιδευτική Μπανανία. Στην προσπάθειά τους αυτή απολάμβαναν ισχυρή στήριξη από συγκεκριμένους πολιτικούς και μηντιακούς κύκλους, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτύξει την αλαζονική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει όσους πιστεύουν ότι με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, η βούλησή τους θα υλοποιηθεί.

Να σε τι αντιδρούν οι ακραίοι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών:

Στο τέλος του πάρτι με τους παράνομους τίτλους. Αυτό ενοχλεί αυτούς που έχουν αναγάγει σε ύψιστη αρχή τη μετατροπή της γνώσης σε εμπορικό είδος και των σχολείων σε πολυκαταστήματα και ονειρεύονται τα σχολεία να μοιράζουν πτυχία επ’ αμοιβή. Ποιος ξεχνά, αλήθεια, ότι το 2014 ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών κατάθεσε μήνυση (!) κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, επειδή είχε το «θράσος» να καταγγείλει τα αίσχη με τους παράνομους τίτλους στην Κομισιόν; (Κάποια στιγμή ας μας πει ο ΣΙΣ τις θέσεις του για το homeschooling και την απονομή τίτλων σε μαθητές που δεν φοιτούν καθόλου στην τάξη, όπως συμβαίνει και σήμερα σε κάποια ιδιωτικά σχολεία).

Στην εγγραφή μαθητών παιδιών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία. Είναι φανερό ότι ο ΣΙΣ έχει άλλα σχέδια για την Παιδεία που θυμίζουν ακραίες, ολοκληρωτικές λογικές «καθαρότητας» οι οποίες αγγίζουν τα όρια του κοινωνικού ρατσισμού. Δεν θέλουν τα παιδιά αυτά στα σχολεία τους, για να μην «χαλάσει» η ειδυλλιακή εικόνα ενός ομογενοποιημένου κοινωνικά μαθητικού πληθυσμού. Και, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχουν ξανακάνει, όταν αρνήθηκαν την πρόταση της ΟΙΕΛΕ για να δεχτούν στα ιδιωτικά σχολεία τα παιδιά των προσφύγων.

Εμείς απευθύνουμε ένα ειλικρινές ερώτημα στο σύνολο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. Σας εκπροσωπούν, άραγε, οι απόψεις αυτής της μικρής ομάδας ανθρώπων; Σε όσους από εσάς έχετε φιλοξενήσει προσφυγόπουλα, έχετε προσφέρει φιλανθρωπικό έργο, έχετε αναγνωριστεί για την εκπαιδευτική και κοινωνική σας προσφορά, πώς ακούγονται οι ακραίες και αντικοινωνικές τους αντιλήψεις που επισύρουν δικαιολογημένα την μήνι των πολιτών;

Τελικά, είναι χρήσιμο που εκδίδει αυτές τις ανακοινώσεις ο ΣΙΣ. Είναι καλό ο κόσμος της εκπαίδευσης και η ελληνική κοινωνία να βλέπουν και να κρίνουν. "

ΟΙΕΛΕεκπαιδευτικό νομοσχέδιοΣύνδεσμος ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων
Keywords
Τυχαία Θέματα