ΟΙΕΛΕ: Διευθυντικά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης «εξαγόρασαν» προσόντα για να μπορέσουν να διοριστούν στη ΝΕΡΙΤ

Tweet

Καταγγελίες για την νομιμοποίηση πλαστών πιστοποιητικών στα πλαίσια του διαγωνισμού για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ, δέχτηκε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Στο δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας, αναφέρεται οτι Διευθυντικά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης «εξαγόρασαν» προσόντα για να διοριστούν στη ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα συγκεκριμένα στελέχη απέκτησαν ψευδείς πιστοποιήσεις για την καλή χρήση Η/Υ χωρίς καμιά ώρα μαθήματος, απλώς και μόνο με την παρουσία τους σε εξετάσεις

έναντι αμοιβής.. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι επίσης το γεγονός ότι τα παράνομα πιστοποιητικά επικυρώθηκαν από μεγάλο δημόσιο Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει το γεγονός ότι τα φαινόμενα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας έχουν διογκωθεί στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά, τα ισχυρά συμφέροντα κάνουν πάρτι εκατομμυρίων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, αναφέρεται στην κατά τα άλλα, «σταυροφορία κάθαρσης στη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και αναζήτηση παράνομων τίτλων», στην οποία έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Και προσθέτει, ότι η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στο φως ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Tags: ΟΙΛΕπαράνομα πτυχίααδιαφάνειαδιαφθορά Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα