Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και πάλι στο προσκήνιο

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Μεραρχίας 13, Σέρρες- ΤΗΛ.& ΦΑΞ  :  21324-53266                                                                       

e-mail :  [email protected]

Σέρρες 29-10-2012

Αριθμ. Πρωτ: 134

ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας  

ΚΟΙΝ: Δ/ντη Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Εκπαιδευτικούς

Περ. Ενότ. Σερρών

Μ.Μ.Ε    

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε Νέες Συγχωνεύσεις–Καταργήσεις Σχολικών Μονάδων «με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιό του. Η ίδια ακριβώς έκφραση συμπεριλαμβανόταν και σε προηγούμενες εγκυκλίους και τελικά οι συγχωνεύσεις πραγματοποιήθηκαν με οικονομικά και μόνο κριτήρια και με κύριο στόχο την εξοικονόμηση–διαχείρηση εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων απασχόλησε τα δύο προηγούμενα χρόνια και την Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών και τις τοπικές κοινωνίες. Ο χειρισμός μάλιστα του θέματος από την πλευρά της Διοίκησης δημιούργησε εντάσεις και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην καθημερινότητα των μαθητών μας.

Τα επιχειρήματά μας παραμένουν και σήμερα τα ίδια. Και δυστυχώς, τα προβλήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις του 2011 επιβεβαίωσαν και τις ανησυχίες μας και το δίκαιο των αντιδράσεών μας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για συγχώνευση και κατάργηση 18 σχολείων, που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 15 τελικά σχολείων; Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς που βιώνουν την καθημερινότητα στα συγχωνευμένα σχολεία σίγουρα δεν μπορούν να την ξεχάσουν.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών εμμένει ακόμη στην περσινή του πρόταση για συγχώνευση–κατάργηση του Γυμνασίου Αχλαδοχωρίου και του Γυμνασίου Γαζώρου. Ενώ για το Γυμνάσιο Ροδολίβους, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής της συγχώνευσης, κρατάει ουδέτερη στάση: ούτε αρνητική ούτε θετική εισήγηση.

Το Αχλαδοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό σε ακριτική περιοχή, ο δρόμος πρόσβασης από το Σιδηρόκαστρο είναι εξαιρετικά δύσκολος και η καθημερινή μετακίνηση επικίνδυνη, λαμβανομένων υπόψη και των έντονων ενίοτε καιρικών φαινομένων. Ποιος αναλαμβάνει άραγε την ευθύνη για ένα ενδεχόμενο ατύχημα; Έχει διανύσει μήπως την απόσταση ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης στη διάρκεια του χειμώνα, για να γνωρίζει το βαθμό δυσκολίας της μετακίνησης των μαθητών; Να σημειώσουμε εδώ ότι ο νόμος προβλέπει τη λειτουργία σχολικών μονάδων σε ειδικές περιπτώσεις, ακόμη και με ολιγομελή τμήματα.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε στο Διευθυντή Δ/θμια

Keywords
Τυχαία Θέματα