Οι ντίλερ της αξιολόγησης δε θα πουλήσουν την πραμάτεια τους στην πλάτη του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!

Tweet

Οι ντίλερ της αξιολόγησης δε θα πουλήσουν την πραμάτεια τους στην πλάτη του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε το σχολικό σύμβουλο της 24ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας κο Γιαννίκα Αθανάσιο, διότι με τις μεθόδους και τη στάση που κρατάει εκφοβίζει και παραπληροφορεί τους εκπαιδευτικούς με στόχο να υπηρετήσει την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτικής της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ για το πέρασμα της αξιολόγησης

– χειραγώγησης.

Το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου σχολικού συμβούλου για το δημόσιο σχολείο και τα προβλήματα της δημόσιας εκπ/σης εξαντλείται στις παρεμβάσεις – προτάσεις του προς τους Δ/ντές των Δημ. Σχολείων της αρμοδιότητας του (που έπεσαν στο κενό) για την οργάνωση «άτυπων» και «μυστικών» σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση (εκτός διδακτικού ωραρίου και ημέρα Σάββατο), ενώ επισκέπτεται τα σχολεία της αρμοδιότητάς του και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι οι εκπαιδευτικοί είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οφείλουν να πειθαρχούν στους νόμους, άρα να συγκροτήσουν και τις ομάδες για την αυτοαξιολόγηση. Αποκρύπτει όμως ότι τους καλεί να παρανομήσουν και να αγνοήσουν την αρχή της πλειοψηφίας που οφείλει να διέπει τους συλλόγους διδασκόντων, καλώντας τους συναδέλφους να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας ακόμα κι αν είναι μειοψηφία! Με τη στάση του αυτή ο κος σχολικός σύμβουλος υπερβαίνει τον παιδαγωγικό ρόλο και το χαρακτήρα του έργου του σχολικού συμβούλου, μεταβάλλοντας εαυτό σε επιθεωρητή – αξιολογητή του χειρότερου είδους.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος σχολικός σύμβουλος που είναι λαλίστατος στην υπεράσπιση της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης, δεν είπε κουβέντα όταν τα σχολεία της αρμοδιότητας του κινδύνευαν να μείνουν χωρίς δασκάλους (κατά την έναρξη του φετινού σχολικού έτους) για τα ολοήμερα τμήματά τους, δεν είπε κουβέντα όταν το υπουργείο προσέλαβε αναπληρωτές ΕΣΠΑ, θεωρώντας το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο μη σταθερή δομή, δεν είπε κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα στη χρηματοδότησή τους, γενικώς δεν λέει κουβέντα όταν ο υπεύθυνος είναι το κράτος! Τότε, η αξιολόγηση πάει περίπατο. Άλλωστε, η αποφασιστικότητα και ο τσαμπουκάς προορίζεται προς τη βάση, δηλαδή για την/τον εκπαιδευτικό που θέλει να φοβίσει και να υποτάξει!

Είναι φανερό πως ο συγκεκριμένος κος Σχολικός Σύμβουλος, χλευάζει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων και των εκπαιδευτικών – μελών των συλλόγων Π. Ε., τις εκατοντάδες υπογραφές ενάντια στην αξιολόγηση- αυτοαξιολόγηση από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σε όλες τις περιοχές που καλύπτει η περιφέρειά του, αλλά και σε όλη τη χώρα από όλο τον κλάδο, καθώς και τις ακυρώσεις όλων των σχετικών σεμιναρίων.

Πέρασε στην απέναντι όχθη, αναλαμβάνοντας σήμερα, ως «ντίλερ» των σχεδίων του επαγγελματικού μας αφανισμού, το ρόλο του πολιορκητικού κριού της αξιολόγησης, στέλνοντας επιμορφωτικές «εντολές» για προώθηση της αυτοαξιολόγησης μέσω τηλεφωνικών εντολών – πιέσεων προς τους διευθυντές και ψάχνοντας – πιέζοντας για πρόθυμες σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε το σχολικό σύμβουλο κο Γιαννίκα Αθ. γι’ αυτή του τη στάση, που είναι άκρως αντισυναδελφική και εχθρική απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα και τον καλούμε να αποσύρει τα διαπιστευτήρια του στην εξουσία που ετοιμάζεται να εξαπολύσει διωγμό απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Άλλωστε δηλώνουμε ότι ο κλάδος μας δεν αγωνίστηκε για να έχει συμβούλους – αξιολογητές – επιθεωρήτες! Πιστεύουμε ακόμα ότι τέτοιοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας και στο σωματείο μας.

Οι εκπ/κοί δε θα υποταχτούν για να σώσει τη δουλειά του ο κος Γιαννίκας Αθ. και να μετατραπούν οι ίδιες/οι σε αυτόχειρες. Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης, γιατί κρίνεται το μέλλον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της θέσης του εκπαιδευτικού σ’ αυτή. Κρίνεται η δουλειά μας, κρίνεται αν το σχολείο θα μετατραπεί σε κάτεργο ανταγωνισμού και εκδουλεύσεων στην κάθε εξουσία, αν θα υπονομευθεί το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας καθήκον απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους εκπ/κούς να μην επιτρέψουν στον κο Γιαννίκα Αθ. να αξιοποιεί τις επισκέψεις στα σχολεία για να κάνει τον πλασιέ και να ασκήσει πιέσεις και εκφοβισμούς για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Να ενημερώνουν το σύλλογο για κάθε επίσκεψη, όποιος και αν είναι ο λόγος ή το πρόσχημα που ο σχολικός σύμβουλος επικαλείται. Η συλλογική μας δέσμευση είναι μία και αποδεικνύεται από τις 708 υπογραφές ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση που υπάρχουν στο σύλλογό μας καθώς και από το πλήθος των ομόφωνων πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων του Συλλόγου μας να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας: Κανένα σχολείο και νηπιαγωγείο στο πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης, κανένας-καμιά εκπ/κός στις «ομάδες εργασίας».

Μαρούσι 24 – 2 – 2014

Αρ. Πρ.: 60

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

[email protected]

http://www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

Προς:

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

Β΄Δ/νση Π. Ε. Αθήνας

Σχολικό Σύμβουλο

24ης Περιφέρειας Δημ.

Εκπ/σης της Β΄ Δ/νσης

Π. Ε. Αθήνας

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουαυτοαξιολόγησηαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα