Οι μεταθέσεις στην Ημαθία

Ανακοινώσεις

ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Κύριε Αρβανιτόπουλε, εσείς και η κυβέρνησή σας είστε ένα διαρκές, πλεονάζον σκάνδαλο!

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τον πίνακα μεταθέσεων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. Ιδιαίτερα αν ο πίνακας αυτός συγκριθεί με τον πίνακα κενών και πλεονασμάτων που έχει καταρτίσει τελικά το ΠΥΣΔΕ

και που, κατά έναν ανεξήγητο λόγο, συνεχίζει να είναι απόρρητος!!!

Ας δούμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία:

Στο νομό Ημαθίας ήρθαν με μετάθεση κατά κλάδο και ειδικότητα συνάδελφοι ως εξής :

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΛΑΔΟΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ

ΠΕ03

9

ΓΕΩΛΟΓΟΙ

ΠΕ04.05

2

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ

ΠΕ12.04

1

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΤΥΧ. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΠΕ16.01

2

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΩΔΕΙΟΥ

ΤΕ16

1

ΓΕΩΠΟΝΟΙ

ΠΕ14.04

1

ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

ΔΕ01.17

1

Σύνολο

17

Οι μεταθέσεις αυτές όμως δεν συνάδουν με τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων και τον περίφημο αλγόριθμο του υπουργείου Παιδείας, που δίνει μεγάλα πλεονάσματα στις περισσότερες ειδικότητες. Ούτε ακόμη και με την εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ που, ναι μεν μείωσε τον αριθμό των πλεονασμάτων (δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό) , όμως δεν τα εξάλειψε εντελώς και, πολύ περισσότερο, δεν τα μετέτρεψε σε οργανικά κενά! Αναρωτιόμαστε:

Πως είναι λοιπόν δυνατό, να γίνονται εννέα (9) μεταθέσεις συναδέλφων μαθηματικών, τη στιγμή που ο αλγόριθμος δίνει έντεκα (11) πλεονάσματα; Ακόμη περισσότερο που την τρέχουσα σχολική χρονιά υπήρχαν και εννέα (9) συνάδελφοι μαθηματικοί στη διάθεση. Οι συνάδελφοι αυτοί κάλυπταν λειτουργικά κενά σε διάφορα σχολεία και είχαν την προσδοκία, με τις αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις, να καταλάβουν αντίστοιχες οργανικές.Πως είναι δυνατό να γίνονται (2) μεταθέσεις συναδέλφων γεωλόγων, τη στιγμή που ο αλγόριθμος ναι μεν δίνει δύο (2) πλεονάσματα γεωλόγων, αλλά και συνολικά (21) πλεονάσματα του κλάδου ΠΕ04 που έχουν κοινές αναθέσεις; Πως είναι δυνατό να γίνεται (1) μετάθεση συναδέλφου μηχανολόγου ΠΕ12, τη στιγμή που ο αλγόριθμος δίνει τρια (3) πλεονάσματα μηχανολόγων ΠΕ17, που έχουν κοινές Α΄ αναθέσεις; Και εδώ υπάρχει συνάδελφος στη διάθεση. Πως είναι δυνατό να γίνεται (1) μετάθεση συναδέλφου γεωπόνου ΠΕ14, τη στιγμή που ο αλγόριθμος δίνει ένα (1) πλεονάσματα γεωπόνου ΠΕ14 και (12) πλεονάσματα ΠΕ18 που επίσης έχουν κοινές αναθέσεις. Επίσης και εδώ υπάρχουν συνάδελφοι στη διάθεση.Πρέπει να σημειωθεί ότι από το νομό έφυγαν μόλις ένας μαθηματικός, ένας μηχανολόγος, ένας χημικός μηχανικός, δύο φιλόλογοι, ένας αγγλικής φιλολογίας και ένας βιολόγος.

Φαίνεται πως στην χλαπαταγή και στην αντάρα που δημιούργησε το μαύρο και το βουητό στις οθόνες και τις ραδιοσυχνότητες της ΕΡΤ, ο λύκος χαίρεται. Ο κ. Αρβανιτόπουλος αδυνατώντας να διορίσει σωρηδόν εκπαιδευτικούς σε ανύπαρκτες θέσεις (π.χ. Ριζώματα, Αγ. Ευστράτιος) λόγω μνημονίου, μετέφερε την αντίστοιχη πρακτική στις μεταθέσεις. Βέβαια, τυπικά, οι αποφάσεις των μεταθέσεων αυτών ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΚΥΣΔΕ. Όμως ουσιαστικά την τελική ευθύνη έχει ο υπουργός, καθώς από τα πέντε μέλη του ΚΥΣΔΕ τα τρία είναι διορισμένα από τον ίδιο, το τέταρτο είναι ο αιρετός της ΔΑΚΕ, ενώ το πέμπτο ο αιρετός που δεν έβαλε την υπογραφή του στις μεταθέσεις.

Με τις μεταθέσεις αυτές διαπράχθηκε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο από το υπουργείο, που έχει στη διάθεσή του δύο εναλλακτικές: ή θα πάρει πίσω τον πίνακα κενών και πλεονασμάτων μετατρέποντας τα πλεονάσματα σε κενά αντίστοιχα των μεταθέσεων ή θα πάρει πίσω τις μεταθέσεις στους κλάδους που υπάρχουν τα πλεονάσματα.

Είπαμε, από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας τα πλεονάσματα, ότι αυτά, παρά την αύξηση κατά δύο ώρες του διδακτικού ωραρίου, αποτελούν εικονική πραγματικότητα, αποτέλεσμα αλχημειών του υπουργείου που, αντί να αποτυπώνει στους πίνακες την πραγματική κατάσταση σε κάθε σχολείο με βάση το πραγματικό ωράριο και τις Α΄ και Β΄ αναθέσεις κάθε εκπαιδευτικού, θέλει να δημιουργήσει πλεονάσματα ως δεξαμενή υποχρεωτικών μετακινήσεων και απολύσεων. Συνεχίζουμε να το πιστεύουμε ακράδαντα, όμως δε μπορούμε, αδυνατεί η λογική μας, να δεχθούμε ταυτόχρονα και πλεονάσματα και μεταθέσεις.

Τα επιχειρήματα πως κι άλλες χρονιές γινόταν περίπου το ίδιο ή πως υπάρχουν πολλοί διευθυντές μαθηματικοί που υπολογίστηκαν με πλήρες ωράριο, δεν ευσταθούν διότι οι ώρες των διευθυντών δεν συνιστούν, κατά τον νόμο, οργανικό αλλά λειτουργικό κενό, οι μεταθέσεις γίνονται σε οργανικά κενά και, το κυριότερο, τώρα υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη των υποχρεωτικών μετακινήσεων, ακόμη και των απολύσεων!

Δεν έχουμε τίποτα με τους συναδέλφους που πήραν μετάθεση. Ειλικρινά ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρξουν οργανικά κενά για να τοποθετηθούν στο νομό. Όμως αν ισχύουν ταυτόχρονα και τα πλεονάσματα σε κάποιες από αυτές τις ειδικότητες και αν εφαρμοστεί το περιβόητο Π.Δ., που εμείς θα το πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τότε οι ίδιοι οι μετατιθέμενοι ή θα «εξοριστούν» ή θα «εξορίσουν» συναδέλφους που είναι ήδη στο νομό, με την τοποθέτησή τους σε πίνακες υπεραρίθμων.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τόσο η ΕΛΜΕ όσο και οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ να χειριστούν το όλο θέμα με απόλυτη διαφάνεια και με αποκλειστικό στόχο να μην θιγούν τα δικαιώματα και η θέση κανενός συναδέλφου στο όνομα οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης εξυπηρέτησης.

anexartitosima.wordpress.com

Tags: μεταθέσεις καθηγητώνΗμαθία
Keywords
Τυχαία Θέματα