Οι φωτογραφίες στο Instagram ανήκουν στα ψάρια (Μέλη) του: Πολύ κακό για το τίποτα

Κοινωνία

Το instagram πουλάει τα προσωπικά μας δεδομένα;

Εγκαταλείπω (κυριολεκτικά) : αφήνω κτ. κάπου και φεύγω, αδιαφορώντας για τη μελλοντική του τύχη

Εγκαταλείπω (στον κόσμο του ίντερνετ): Κάνω όση περισσότερη φασαρία μπορώ, απειλώ θεούς και δαίμονες (συνήθως για ανούσιους λόγους) και στο τέλος καταλήγω να μην κάνω τίποτα.

Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι η μπλογκόσφαιρα είναι γεμάτη από παρανοϊκούς που ψοφάνε για παρέλαση (Attention whores). Άλλες μέρες είμαι σίγουρος. Σήμερα είναι

μια τέτοια μέρα.

MG Siegler, στέλεχος της ιστοσελίδας techcrunch και opinion maker (γενικά συντηρητικών αντιλήψεων)

Τι στο διάολο συνέβη όμως με το instagram;;

Αυτό που έγινε είναι ότι ορισμένοι ανήσυχοι μπλόγκερ αρχικά εξέφρασαν την ανησυχία τους σε έντονους τόνους για ορισμένες αμφιλεγόμενες εκφράσεις στους νέους όρους χρήσης της υπηρεσίας του Instagram,

Επιασαν λαβράκι.

Η ανησυχία μετατράπηκε σε βεβαιότητα για τους υπόλοιπους χρήστες και σε βίαιο κύμα οργής εναντίον του Instagram και του Facebook. Η προδοσία του instagram αστραπιαία έκανε να ξεχαστεί -για λίγο- ακόμα και η σφαγή του Κονέκτικατ.

«Ώρα να διαγράψω τον λογαριασμό μου» έγραψαν στα κοινωνικά δίκτυα με ένα στόμα, μια φωνή εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες της υπηρεσίες μετά το σάλο που προκάλεσαν οι φήμες για το τι ακριβώς σημαίνουν τα ψιλά γράμματα στη νέα πολιτική παροχής υπηρεσιών: «H δημοφιλής υπηρεσία μοιράσματος φωτογραφιών «σε φίλους και συγγενείς» από τις 16 Ιανουαρίου 2013 πλέον θα παρέχεται μόνο σε όσους αποδέχονται ότι οι φωτογραφίες τους ενδέχεται να χρησιμοποιούνται χωρίς αποζημίωση ακόμα και σε πληρωμένες διαφημίσεις ή άλλες ενέργειες προώθησης ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ως τέτοιες»

Εκατοντάδες μέλη του Instagram άρχισαν μέσω του twitter και του facebook να απειλούν πως θα φύγουν μαζί με τις φιλτραρισμένες φωτογραφίες τους και θα πάνε στο ανανεωμένο flickr.Στο πλευρό τους βρέθηκαν και δεκάδες διασημότητες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία μην μπορώντας να πιστέψουν ότι το instagram επιθυμεί να βγάλει χρήματα από τη δική τους εικόνα χωρίς να τους δώσει φράγκο.

Ανώμαλη προσγείωση

Νομικοί από διάφορα τεχνολογικές ιστοσελίδες έπιασαν ξανά τα επίμαχα στοιχεία και παρατήρησαν ότι στην πραγματικότητα οι κανόνες του ίνσταγκραμ αποτελούν απλή παραλλαγή των αντίστοιχων στο twitter και το facebook, δηλαδή οι φωτογραφίες και τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις «προωθητικού περιεχομένου» και διαφημίσεων εντός του δικτύου αλλά δεν συνεπάγεται ότι η επιχείρηση θα μπορούσε ποτέ να τις πουλήσει σε τρίτους. «Οι φωτογραφίες σας είναι δικές σας. Τελεία και παύλα» επιβεβαίωσε και ο ιδρυτής του instagram που παραδέχτηκε ότι η νομική ορολογία δεν ήταν απόλυτα καθαρή και άφησε περιθώριο για παρερμηνείες και πως αυτό θα αλλάξει αμέσως.

Τέλος καλό όλα καλά. Νϊκη του κινήματος που ανάγκασε τα πιράνχας της post-νέας οικονομίας να υποχωρήσουν ή η εκδίκηση των emo’s;

Αναδημοσίευση απο mao.gr

Tags: τεχνολογίαsocial mediaInstagramΦωτογραφίες
Keywords
Τυχαία Θέματα