Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης και οι υπηρεσιακές μεταβολές στο Ρέθυμνο - Πόση εκλογική άδεια δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, του αιρετού Γιώργου Τρούλη

Tweet

Ενημερωτικό Μαΐου

Γιώργος Τρούλης

Ρέθυμνο, 12 Μαΐου 2014

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

Τηλ. 6936841955

[email protected]

Προς τους Συναδέλφους μου

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Θέμα 1ο : «Αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Ν. Ρεθύμνου και υπηρεσιακές μεταβολές»

Στις 30 Απριλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων συνταξιοδότησης στο Ρέθυμνο όπως και σε όλη την

Ελλάδα. Είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το καθεστώς της κατάθεσης των αιτήσεων για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών, μήνα Απρίλιο. Φυσικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης δεν θα είναι στο σύνολο που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, διότι έχει δοθεί προθεσμία μέχρι και τις 31 Μαΐου για ανάκληση της οποιασδήποτε αίτησης.

Στο Ρέθυμνο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν κατατεθεί έχουν ως εξής ανά ειδικότητα:

Δάσκαλοι: 8

Νηπιαγωγοί: 6

Καθ. Αγγλικών: 1

Είναι επίσης η πρώτη χρονιά φέτος, που στα οργανικά κενά για τις μεταθέσεις, θα συμπεριληφθούν και οι φετινές συνταξιοδοτήσεις. Επομένως οι μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ προβλέπεται να εξεταστούν προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Επειδή οι υπηρεσιακές μας μεταβολές (μεταθέσεις και αποσπάσεις) εξαρτώνται η μία διαδικασία από την άλλη οι μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ αλλά και οι αιτήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και εντός ΠΥΣΠΕ αναμένεται να προχωρήσουν μέσα καλοκαιριού, με αδιευκρίνιστο το τοπίο για την εξέταση αυτών των αιτήσεων.

«Κίνδυνος για μη ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω για άλλη μια χρονιά υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο και να μην έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αυτές. Συνέπεια θα είναι να μην έχουμε το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό (άρα θα χαθούν πολλές ώρες διδασκαλίας με ευθύνη του υπουργείου παιδείας) ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα βρίσκονται χιλιάδες οικογενειάρχες συνάδελφοι όμηροι του υπουργείου παιδείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ως αιρετός ζητώ από τη ΔΟΕ:

Α) να ασκήσει πιέσεις ώστε να βγει από το υπουργείο παιδείας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για όλες τις υπηρεσιακές μας μεταβολές και

Β) να απαιτήσει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (και οι προσλήψεις των απαραίτητων αναπληρωτών) μέχρι τέλος Αυγούστου.

Η ομαλή ή μη έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαρτάται από τη διαδικασία της άμεσης ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μας μεταβολών και τη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών.

*ΥΓ. Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας:

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα κριθείτε για το έργο σας στο υπουργείο παιδείας, για την αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας φέρατε, για τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου μας (το βιώνουν έντονα οι γονείς των μαθητών μας), για τις μετα(από)ρυθμίσεις της εκπαίδευσης των παιδιών μας, για τη γενικότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική σας που σαρώνει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Με την πολιτική που ασκείτε μέχρι σήμερα, ειδικά εάν συνεχίσετε, σας επιφυλάσσουμε μια θέση στο κάδρο των προηγούμενων 2 υπουργών παιδείας Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου. Φυσικά το ίδιο θα συμβεί και με όσους υπηρετούν τις ίδιες πολιτικές. Η επιλογή… δική σας!!!

Θέμα 2ο : «Εκλογική άδεια που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί»

Όλοι οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν την ειδική άδεια για άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος για τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Στην άδεια που λαμβάνουμε υπολογίζονται οι δύο μέρες (Παρασκευή και Δευτέρα) που είναι κλειστά τα σχολεία. Όμως όσοι συνάδελφοι μετακινούνται σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που λαμβάνουν εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Επομένως όσοι συνάδελφοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και χρειαστεί να μετακινηθούν για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και να αιτηθούν την επιπλέον 1 ημέρα άδειας που δικαιούνται.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Τρούλης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου

*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν e-mail στο: [email protected]. Επίσης έχω δημιουργήσει σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα (το όνομα χρήστη είναι Giorgos Troulis).

Tags: ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα