Οι 10 καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν το 2013

Tweet

Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για τη μεγάλη οθόνη. Γούντυ Άλεν, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Παντελής Βούλγαρης, είναι μερικά από τα ονόματα των σκηνοθετών που μας απασχόλησαν τη χρονιά που πέρασε με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Λίγο πριν υποδεχθούμε το 2014, σας παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες ταινίες του 2013.

1. Δώδεκα Χρόνια Σκλάβος / Σκηνοθεσία : Στιβ ΜακΚουίν

Βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Solomon Northup, η ταινία παρουσιάζει ενός έγχρωμου μορφωμένου, οικογενειάρχη , στη Νέα

Υόρκη του 1853, που μόλις φτάνει στην Ουάσιγκτον για δουλειά, τον απαγάγουν και τον εξωθούν στη δουλεία. Κατά τη διάρκεια της δωδεκάχρονης δουλείας του, θα γνωρίσει ένα Καναδό, ο οποίος θα του αλλάξει ριζικά τη ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Τσιούτελ Έτζιοφορ, Μπραντ Πιτ, Μάικλ Φασμπίντερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Ντάνο , Σάρα Πόλσον κά.

2. Captain Phillips/ Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας

Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Captain Phillip, καπετάνιου του πλοίου Μάερσκ Αλαμπάμα, που το 2009 ως επικεφαλής, έγινε θύμα πειρατείας Σομαλών. Πρόκειται για την πρώτη πειρατεία, που πραγματοποιήθηκε τους δύο τελευταίους αιώνες , σε πλοίο που φέρει την αμερικανική σημαία. Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μπαρκχάντ Αμπντί, Φεϊζάλ Αχμέντ, Κόρεϊ Τζόνσον κά.

3. Ο απρόσκλητος επισκέπτης/ Σκηνοθεσία: Gary Fleder

Ο θρύλος των ταινιών περιπέτειας Σιλβέστερ Σταλόνε, υπογράφει το σενάριο της ταινίας , στην οποία ένας πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, μετακομίζει με την οικογένειά του σε μία ήσυχη πόλη, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα έμπορο ναρκωτικών και θα κληθεί να επαναφέρει την ηρεμία. Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, James Franco, Winona Ryder κ.ά.

4. Αγώνες Πείνας: Φωτιά/ Σκηνοθεσία: Francis Lawrence

Στο δεύτερο και πολυαναμενόμενο σίκουελ των Αγώνων Πείνας , η Katniss Everdeen και ο Peeta Mellark, μετά τη νίκη τους στους 74ους Αγώνες Πείνας, μπαίνουν στο στόχαστρο της Κάπιτολ, ενώ παράλληλα στο Πάνεμ, σιγά σιγά προετοιμάζεται επανάσταση. Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth.

5.Μικρά Αγγλία/ Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Ταινία εποχής βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, που διαδραματίζεται στην Άνδρο την περίοδο του Μεσοπολέμου και παρουσιάζει την ιστορία του ανεκπλήρωτου έρωτα, ο οποίος καταδικάζεται μέσα σε σχέσεις συμφέροντος που καθορίζουν την οικογένεια της ταινίας. Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου κά.

6. Miss Violence/ Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Αβρανάς

Στην ταινία Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά ,που απέσπασε τον αργυρό λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η μικρή 11χρονη Αγγελική αυτοκτονεί πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Ο λόγος της αυτοκτονίας της μικρής, θα βρεθεί στα επικίνδυνα μυστικά του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Πρωταγωνιστούν: Ρένη Πιττακή, Θέμης Πάνου, Ελένη Ρουσσινού κά.

7. Before Midnight/ Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ο Τζέσι και η Σελίν, μετά από 18 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση, παντρεμένοι πλέον με παιδιά έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα. Η σχέση τους θα δοκιμαστεί λίγο πριν το τέλος των διακοπών τους από ένα απρόσμενο γεγονός. Πρωταγωνιστούν οι Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Σίμους Ντέιβι - Φιτζπάτρικ, Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη κά.

8. Blue Jasmine/ Σκηνοθεσία: Γούντυ Άλεν

Η Τζάσμιν συνηθισμένη να ζει μία ζωή γεμάτη ανέσεις, μετά από μία συναισθηματική και οικονομική κρίση, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια της αδερφής της, που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και εργάζεται ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Σάλι Χόκινς, Άλεκ Μπάλντουιν, Πίτερ Σάρσγκααρντ κά.

9. Λίνκολν / Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η ταινία ακολουθεί τον Πρόεδρο Λίνκολν το 1865, στην προσπάθειά του να πείσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να καταργήσει τη δουλεία στην Αμερική , με τη 13η Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ. Πρωταγωνιστούν: οι Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ως Αβραάμ Λίνκολν και Σάλι Φιλντ ως Μέρι Τοντ Λίνκολν.

10. About Time/ Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις

Στα 21 του χρόνια, ο Τιμ ανακαλύπτει ότι μπορεί να ταξιδεύει στο χρόνο και να αλλάζει ό,τι έχει συμβεί ή πρόκειται να συμβεί στη ζωή του. Ωστόσο, οι αλλαγές που επιθυμεί να κάνει στη ζωή του δεν φέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα. Πρωταγωνιστούν: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy κά.

Επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου

Tags: 10 καλύτερες ταινίες2013κινηματογράφος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
ταινιες, μπραντ πιτ, jason statham, james franco, winona ryder, jennifer lawrence, liam hemsworth, rachel mcadams, tweet, νέα, phillips, τομ, jason, james, ryder, jennifer, josh, miss, ελλαδα, blue, βουλη, ηπα, time, τιμ, bill, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Γόνδολες της Βενετίας, αθηνα, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, αγγελικη, αποτελεσματα, jennifer lawrence, ιθαν χοκ, ελενη, φεστιβαλ κινηματογραφου, οικονομικη κριση, αβρααμ, δουλεια, ηπα, θρυλος, ονοματα, πηνελοπη, james, αβρααμ λινκολν, αγωνες, αμερικη, βοηθεια, γεγονος, δευτερο, δωδεκα, εγινε, ερχονται, ζωη, ιθαν, ηρεμια, κειτ, κειτ μπλανσετ, μυθιστορημα, μυστικα, νεα υορκη, νικη, παντα, οθονη, οικογενεια, ουασιγκτον, παιδια, πλοιο, ραχηλ, σεναριο, σουπερ μαρκετ, σκηνοθεσια, σοφια, σουπερ, τιμ, τομ, φεστιβαλ, φτανει, ξενια, χοκινς, αιωνες, bill, blue, ιδιαιτερα, james franco, jason, jason statham, jennifer, josh, κωνσταντινου, liam hemsworth, miss, tweet, πεφτοντας, rachel mcadams, ryder, σημαια, σκλαβος, winona ryder
Τυχαία Θέματα