Οι 10 χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους…

Tweet

Κι ενώ μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στις λεγόμενες «πολιτισμένες χώρες», η ψαλίδα με τον υπέρμετρο πλούτο φαίνεται ότι δεν θα κλείσει ποτέ… Ειδικά στις λεγόμενες «πολιτισμένες χώρες», όπου… σκοντάφτουμε σε γνωστές φυσιογνωμίες…

Δείτε που ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι:

10. Καναδάς
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 22
Συνολικός πληθυσμός: 33.739.900
Γνωστές φυσιογνωμίες: David Thompson (Πρόεδρος του Thompson

Reuters), Jeffrey Skoll (πρώην Πρόεδρος eBay) και Guy Laliberté (Διευθύνων Σύμβουλος του Cirque du Soleil).

9. Ιαπωνία
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 23
Συνολικός Πληθυσμός: 127.560.000
Γνωστές φυσιογνωμίες: Masayoshi Son (Διευθύνων Σύμβουλος του επιχειρηματικού κεφαλαίου Softbank Capital), Hiroshi Yamauchi (Πρόεδρος της Nintendo) και Tadashi Yanai (Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας λιανικής πώλησης συμμετοχών Fast Retailing).

8. Ελβετία
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 27
Συνολικός πληθυσμός: 7.731.167
Γνωστές φυσιογνωμίες: Ernesto Bertarelli (βιοτεχνολόγος - επιχειρηματίας γνωστός για τη φαρμακευτική Merck-Serono) και Esther Grether (συλλέκτρια έργων τέχνης και μεγαλομέτοχος της Swatch).

7. Χονγκ Κονγκ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 29
Συνολικός πληθυσμός: 7.003.700
Γνωστές φυσιογνωμίες: Li Ka-shing (επιχειρηματίας και πρόεδρος της Hutchison Whampoa Limited) και Thomas και Raymond Kwok (κληρονόμοι του μεσιτικού κολοσσού Sun Hung Kai Properties).

6. Βρετανία
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 42
Συνολικός πληθυσμός: 61.838.154
Γνωστές φυσιογνωμίες: Gerald Grosvenor Cavendish (ιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρείας Grosvenor Group), Bernard Ecclestone ( Διευθύνων Σύμβουλος της αγωνιστικής διαχείρισης της Formula 1) και Richard Branson (πρόεδρος της Virgin Group).

5. Γερμανία
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 43
Συνολικός πληθυσμός: 81.879.976
Γνωστές φυσιογνωμίες: Karl Albrecht (Ιδρυτής της εκπτωτικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi) και Susanne Κλάτεν (μέτοχος της BMW και της φαρμακευτικής Altana).

4. Ινδία
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 47
Συνολικός πληθυσμός: 1.155.347.678
Γνωστές φυσιογνωμίες: Lakshmi Mittal (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της χαλυβουργίας ArcelorMittal) και Mukesh Ambani (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομιλου Reliance Industries).

3. Ρωσία
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 58
Συνολικός Πληθυσμός: 141.850.000
Γνωστές φυσιογνωμίες: Vladimir Lisin (Πρόεδρος της Novolipetsk Steel), Vagit Alekperov (πρόεδρος της εταιρείας πετρελαίου Lukoil) και Roman Abramovich (επιχειρηματίας πετρελαίου και ιδιοκτήτης της Chelsea).



2. Κίνα
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 72
Συνολικός πληθυσμός: 1.331.460.000
Γνωστές φυσιογνωμίες: Robin Li (Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Baidu), Liang Wengen (Πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Sany Group) και Zong Qinghou (ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής ποτών Wahaha).

1. ΗΠΑ
Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 396
Συνολικός Πληθυσμός: 307.006.550
Γνωστές φυσιογνωμίες: Bill Gates (πρόεδρο της Microsoft), Warren Buffett (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway) και Larry Ellison (Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού Oracle Corporation).


(Πηγή: www.huffingtonpost.com)

Το Ποντίκι

Tags: εκατομμυριούχοιπλούτος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα