Όχι του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ "λόγω περιεχομένου"

Tweet

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δήμητρης Κουτσούμπας, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή με η διενέργεια δημοψηφίσματος

αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα όπως αναφέρει το 902.gr το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη «μικρή ΔΕΗ».

Συμφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Το κόμμα των ΑΝΕΛΛ, όπως αναφέρει ανακοίνωσή τους, ν μετά από συναντήσεις που είχε ο κ. Καμένος με τον πρόεδρο του Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο, αποφάσισαν να στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα.

Που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ 120 βουλευτές;

Προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται 120 βουλευτές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται σε αυτή την κατεύθυνση κάνοντας επαφές όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 71 βουλευτές, οι ΑΝΕΛ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, κόμματα τα οποία, έστω και με διαφορετικό πλαίσιο διεκδικήσεων, θα μπορούσαν να συμφωνήσουν με την πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου έχουν από 13 βουλευτές και το ΚΚΕ 12. Ερωτηματικό βέβαια παραμένει η στάση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Από την ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, η οποία αριθμεί 17 μέλη και των Ανεξάρτητων με 6, «ναι» στο δημοψήφισμα αναμένεται να πουν όσοι βουλευτές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ «ναι» υπό προϋποθέσεις μπορούν να πουν και οι Θόδωρος Παραστρατίδης, Πάρης Μουτσινάς, Νίκος Νικολόπουλος και Μάρκος Μπόλαρης και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος χθες στην ειδική επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ζητούμενο είναι τι θα πράξουν ανεξάρτητοι βουλευτές όπως ο Βύρων Πολύδωρας, ο Γιώργος Νταβρής, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο Βασίλης Καπερνάρος, η Μίκα Ιατρίδη, ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο Γιάννης Κουράκος, ο Γιώργος Κασαπίδης, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας.

Αθροίζοντας τα «κουκιά» αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο «μαγικός» αριθμός των 120 υπογραφών προκειμένου να γίνει πράξη το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ δεν είναι κάτι ανέφικτο, δεν είναι όμως και εύκολο να βρεθεί.

Βέβαια στην κυβέρνηση σημειώνουν ότι είναι άλλο πράγμα το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και άλλο πράγμα η εκλογή ΠτΔ η οποία θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές και επιμένουν ότι πλέον «η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τα βαρίδια του παρελθόντος στην περίπτωση της ΔΕΝ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής».

Tags: ΔΕΗΔημήτρης ΚουτσούμπαςΑλέξης ΤσίπραςΚΚΕΣΥΡΙΖΑΑνεξάρτητοι Ελληνες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα