«Ω ξειν αγγέλειν Δουνουευρωτούς ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων χρήμασι πειθόμενοι»

Tweet

«Ω ξειν αγγέλειν Δουνουευρωτούς ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων χρήμασι πειθόμενοι» #

Δυο χρόνια πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. Τέσσερα χρόνια βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της μνημονιακής καταιγίδας που συνεχίζει αμείωτη να πλήττει εργαζόμενους. Καθήλωση μισθών, συντάξεων, ακρίβεια, ανεργία και φόροι αποτελούν τα δημοσιονομικά μέτρα

της κυβέρνησης – μαριονέτας που συντονίζει τις κινήσεις της ανάλογα της επιταγές υπερεθνικών οικονομικών ελίτ.

Η εκπαίδευση βάλλεται για να παραδοθεί στους κανόνες της αγοράς. Σχολεία κλείνουν. Όσα λειτουργούν υποχρηματοδοτούνται και οι εκπαιδευτικοί απαξιωμένοι από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραμένουν μόνοι τους να αποτελούν τα στηρίγματα κάθε λαϊκής οικογένειας και κάθε μαθητή.

Είναι εμφανές σε όλους μας πως ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι ο δικός μας χώρος. Εκατοντάδες σχολεία να κλείσουν, χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μείνουν στην ανεργία εξαιτίας των υπογραφών όσων έχουν αποφασίσει μαζί με τη δημόσια περιουσία της χώρας να εξανδραποδίσουν και τους πολίτες της.

Τα «εντέλλεσθε, επιβάλλω και ορίζω» είναι το νέο μοτίβο του Υπουργείου και των τοποτηρητών τους.

Το «αξιολογώ» το νέο εργαλείο δημιουργίας μιας γενιάς εργαζομένων υπό απόλυση!

Αυτά τα δυο χρόνια παλέψαμε μαζί στις δράσεις του συνδικάτου μας, δημιουργώντας συνθήκες ενότητας και αλληλεγγύης. Μιλήσαμε, δράσαμε, αγωνιστήκαμε, αποκτήσαμε κουλτούρα συνεργασίας και πετάξαμε την καχυποψία και την αμφισβήτηση από το τοπικό συνδικάτο.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και θα είναι μακρύς σε διάρκεια και σκληρός σε συνθήκες γιατί ο πολιτικός αντίπαλός μας (η κυβέρνηση) έχει διαλέξει την οικονομική - κοινωνική εξόντωση μας. Θα προσπαθήσει να σπείρει τη διχόνοια και την καταμερισμένη ατομιστική αντιμετώπιση των μνημονιακών επιλογών και στην Κέρκυρα . Θα προσπαθήσει να σπείρει τον φόβο που εδράζει στην φασιστική απειλή της απόλυσης και της οικονομικής εξαθλίωσης.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε

με συλλογική οργάνωση ανεξάρτητο συνδικάτο

Δεν θα τους αφήσουμε!

«Δεν θα περάσει ο φασισμός» τραγουδάμε με τους μαθητές μας στις εκδηλώσεις του σχολείου. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία της φτώχιας και του μνημονίου τραγουδάμε εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Κι όσοι από εσάς συνάδελφοι - σσες έχετε ενστάσεις απέναντι στην στάση της Δ.Ο.Ε. θυμηθείτε πως η πλειοψηφία στη Δ.Ο.Ε είναι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, δηλαδή συνδικαλιστικές παρατάξεις με χαρακτηριστικά κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πόσο μακριά μπορούν να πάνε την αντίδρασή μας; Φυσικά μέχρι εκεί που πολιτικά δεν ενοχλούν την συγκυβέρνηση!

Συνάδελφοι μετά από δυο χρόνια ζητάμε την στήριξή σας όχι μόνο εκλογικά αλλά και με την παρουσία σας στο εκπαιδευτικό κίνημα. Γνωριζόμαστε πια όλοι αρκετά καλά, αγωνιστήκαμε στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις και μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρά συνδικάτα ακηδεμόνευτα από πατερναλιστικά κόμματα και εξουσίες.

Το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδικάτο δεν χειραγωγείται, δεν χειραγωγεί.

Στηρίζει και στηρίζεται μόνο από συναδέλφους και γίνεται μόνιμη, διαρκή απειλή για την κυβέρνηση των μνημονίων.

Αγωνιζόμαστε, όχι μόνο για να πάρουν πίσω τα μέτρα, αλλά για να ορίσουμε ξανά την ίδια μας τη ζωή, στους χώρους δουλειάς, στην παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τις γειτονιές μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

#Νάνος Βαλαωρίτης «Πικρό καρναβάλι»

Tags: Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση ΠΕ Κέρκυρας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα