Ο ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει την υποψηφιότητα Καρυπίδη

Tweet

Σε επανεξέταση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη φαίνεται να προχωρά η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις αντιδράσεις πολλών στελεχών και μελών του κόμματος.

Στην Κοζάνη θα βρίσκονται σήμερα ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης, οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τα τοπικά όργανα

του κόμματος και στη συνέχεια θα ενημερώσουν την Πολιτική Γραμματεία.

Ο θ. Καρυπίδης έχει δεχτεί κριτική για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία και όχι μόνο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό, περιλαμβάνεται και η ανακοίνωση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου που εκφράζει «τον αποτροπιασμό του για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι, αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει κατ' αρχήν η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά τώρα έχουν διαχυθεί σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών. Με την ευκαιρία επανεξέτασης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει και στην αντίθεσή της με την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο.

Tags: ΚαρυπίδηςΣΥΡΙΖΑαυτοδιοικητικές εκλογέςεκλογές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα