Ο σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Αμαρουσίου σχετικά με τις μετακινήσεις συναδέλφων

Tweet

Προς : ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. Αττικής, Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Ατττικής, Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. Μέλη του Συλλλόγου μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΣΠΕ Α΄ - Β΄- Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π. Ε. ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ

Την

Τετάρτη 2 – 10 – 2013 στις 12:00 τα Δ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας («Αμαρουσίου», «Γ. Σεφέρης» και «Ο Περικλής»), μαζί με τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας (Δ. Πολυχρονιάδη και Αικ. Λεμπέση) προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων μας – εκπαιδευτικών ΠΕ70 (Δασκάλων), οι οποίοι μετακινήθηκαν από την Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής με απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ, από τη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στις Δ/νσεις Π. Ε. Ανατολικής και Δυτικής Αττικής για να καλύψουν υποτίθεται κενά σε πρωινά τμήματα Δημοτικών Σχολείων (πρωινές τάξεις) και βρέθηκαν σε θέσεις δασκάλων ολοήμερων ΕΑΕΠ Δημ. Σχολείων ή ακόμα και στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής παρέχοντας έργο διοικητικών υπαλλήλων.

Στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής ζητήσαμε να δούμε τη Δ/ντρια Π. Ε. Ανατ. Αττικής κα Ξυθάλη Β. η οποία απουσίαζε (επειδή συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής) και τελικά μας δέχτηκε η αναπληρώτρια Δ/ντρια Π. Ε. Ανατολικής Αττικής (κα Λιόντου).

Στη συζήτηση που είχαμε μαζί της θέσαμε το θέμα της άμεσης αποδέσμευσης των συναδέλφων μας δασκάλων (προερχόμενων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας), οι οποίοι τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε υποτιθέμενα κενά της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολ. Αττικής με μη νόμιμο τρόπο και στη βάση της παράνομης υπουργικής απόφασης της 9 – 9 – 2013, ζητώντας επιτακτικά την άμεση αποδέσμευσή τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει προσληφθεί και διατεθεί στη Δ/νση Π. Ε. Ανατολικής Αττικής ικανός αριθμός αναπληρωτών (ΕΣΠΑ) δασκάλων, αναλογιζόμενοι τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν τη στιγμή αυτή στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας.

Η αναπληρώτρια Δ/ντρια Π. Ε. Ανατολικής Αττικής μας απάντησε ότι εκείνη γνωρίζει ότι έχουν τοποθετηθεί όσοι διατέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε πρωινά τμήματα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα κενά σε πρωινά τμήματα στο Μενίδι, όπου η ίδια υπηρετεί ως Δ/ντρια Δημ. Σχολείου και για το θέμα δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο.

Βγαίνοντας από το γραφείο της Δ/ντριας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής με έκπληξη συναντήσαμε συναδέλφους μας δασκάλους (προερχόμενους από τη διάθεση της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και οι οποίοι είχαν διατεθεί από τις 24 – 9 – 2013 από την Περιφέρεια Αττικής στη Δ/νση Π. Ε. Ανατολικής Αττικής), οι οποίοι μόλις μας είδαν εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους προς τα Δ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Αθήνας και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, διότι από τις 24 – 9 – 2013 παραμένουν, χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε κενά στην Ανατολική Αττική και για το λόγο αυτό βρίσκονταν στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής προσφέροντας διοικητικό έργο, ζητώντας μας να παρέμβουμε για να γυρίσουν πίσω στα σχολεία τους (της Β΄ Αθήνας) από όπου τους μετακίνησαν, αφού δεν είχαν κανένα αντικείμενο εργασίας στη Δ/νση Π. Ε. Ανατολικής Αττικής.

Αμέσως αναφέραμε τα όσα είδαμε και ακούσαμε στην αναπληρώτρια Δ/ντρια Π. Ε. Ανατολικής Αττικής (κα Λιόντου), ανατρέποντας τους ισχυρισμούς της περί τοποθέτησης των συναδέλφων μας δασκάλων (προερχόμενων από τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας) και αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε αμέσως στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής για να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κο Γκίνη για το ίδιο θέμα, αναφέροντάς του και όσα είδαμε στη Δ/νση Π. Ε. Ανατολικής Αττικής.

Στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, ύστερα από την είσοδό μας, ζητήσαμε να δούμε τον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κο Γκίνη, αλλά και την κα Ξυθάλη – Δ/ντρια Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία βρισκόταν στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής τη στιγμή της άφιξής μας, όπως μας είπε ο αναπληρωτής Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης κος Αναστόπουλος Χρ. (ο οποίος αναζήτησε την κα Ξυθάλη στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης, αλλά όπως μας ανακοίνωσε η ίδια αποχώρησε από την πίσω πόρτα του μεγάρου κατευθυνόμενη στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτηρίου).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η κα Ξυθάλη ετράπη σε φυγή μη θέλοντας να απαντήσει στα ερωτήματά μας και τις καταγγελίες μας.

Στον κο Αναστόπουλο Χρ. (αναπληρωτή του Περιφερειακού Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής) καταγγείλαμε τις παράνομες ενέργειες του ΥΠΑΙΘ και της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, αλλά και τις παρατυπίες και τα ψεύδη της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, ζητώντας την άμεση επάνοδο των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ΠΕ70 (Δασκάλων) της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στη Δ/νση που ανήκουν θεωρώντας παράλογο να παραμένουν στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική τοποθετούμενοι σε θέσεις δασκάλων σε ολοήμερα ΕΑΕΠ Δημοτικά Σχολεία ή να παραμένουν στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής, ιδιαίτερα αφού έχουν ήδη προσληφθεί αναπληρωτές ΕΣΠΑ (Δάσκαλοι), οι οποίοι προορίζονται για τη στελέχωση των ολοήμερων ΕΑΕΠ σχολείων.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το σχέδιο του ΥΠΑΙΘ είναι όχι η κάλυψη των υπαρκτών ή ανύπαρκτων κενών των Δ/νσεων Π. Ε. Ανατολικής & Δυτικής Αττικής, αλλά η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εκπ/κών της Π. Ε. (αμετάθετο – οργανικότητα κλπ.) σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ).

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, τη διορισμένη από το ΥΠΑΙΘ διοίκηση της εκπ/σης και όλους όσους υλοποιούν τέτοιου είδους αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές και δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των συναδέλφων μας δασκάλων ΠΕ70 που μετακινήθηκαν από τα ΠΥΣΠΕ Α΄ - Β΄ - Γ΄ Αθήνας στις Δ/νσεις που ανήκουν.

Καλούμε τους Συλλόγους Π. Ε. τις Αττικής και τη ΔΟΕ να προβούμε άμεσα σε κινητοποίηση την Παρασκευή 11 – 10 – 2013 στις 12:00 (με προκήρυξη στάσης εργασίας) στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής εντείνοντας τις πιέσεις για την επιστροφή των συναδέλφων μας στις Δ/νσεις Π. Ε. που ανήκουν.

Tags: μετακινήσειςαποσπάσειςμετατάξεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα