Ο Σαμαράς είχε ενημερώσει την Ευρώπη πριν «απασφαλίσει τη βόμβα» των προεδρικών εκλογών

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ποντάρει στο μέλλον της Ελλάδας με πρόωρες εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά σε αντίθεση με πρόσφατο προκάτοχό του, πριν ρίξει τη βόμβα φρόντισε να βεβαιωθεί ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα σταθούν εμπόδιο».

Ετσι

ξεκινά άρθρο του πρακτορείου Reuters που αναφέρεται στην απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού, στο τι προηγήθηκε και σε όσα διαδραματίστηκαν πριν παρθεί η απόστασή αυτή, που όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «κατέλαβε εξ' απίνης το ελληνικό κατεστημένο αλλά και τις διεθνείς αγορές».

Το πρακτορείο παραπέμπει στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει το 2011 τη διενέργεια δημοψηφίσματος χωρίς να έχει ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους τους, εκπλήσσοντάς τους και εξοργίζοντάς τους.

«Οι Έλληνες έμαθαν με τον χειρότερο τρόπο το 2011» σημειώνει το Reuters, αναφερόμενο στην κίνηση Σαμαρά να ρισκάρει με πρόωρες εκλογές αφού, όμως, είχε ενημερώσει του «λίγους και εκλεκτούς» σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος στην Ευρώπη πριν βάλει στοίχημα το μέλλον της χώρας ξεκινώντας πρόωρα τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή. Αντίθετα με τον πρόσφατο προκάτοχό του, διασφάλισε πριν ρίξει τη βόμβα ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα εναντιωθούν, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Πηγή: Ημερησία

Tags: ΣαμαράςΣόιμπλεκυβέρνησηπρόεδρος της δημοκρατίας
Keywords
Τυχαία Θέματα