Ο ραδιοτηλεοπτικός 902 πουλήθηκε σ’ ένα εχθρό των εργαζομένων

Tweet

Η είδηση που δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ (5/8/2013)επιβεβαιώθηκε με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι λόγοι για την πώληση, που επικαλείται το Γραφείο Τύπου είναι η οικονομική αδυναμία του κόμματος να συντηρήσει τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και κυρίως να πληρώνει τους μισθούς και την ασφάλεια των εργαζομένων. Πίσω από κάθε έγκλημα υπάρχει πάντα ένας ιερός σκοπός. Τώρα βρέθηκαν λεφτά για να πληρωθούν

οι εργαζόμενοι και η ασφάλειά τους αλλά όχι και για να διατηρήσουν τη δουλειά, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αφού απολύονται. Την ίδια ημέρα (5/8/2013), το μεσημέρι, στο site του Νίκου Χατζηνικολάου enikos.gr δημοσιεύτηκε ότι αγοραστής του ραδιοτηλεοπτικού 902 είναι ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης. Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ δεν διέψευσε την είδηση.

Ο Εργατικός Αγώνας θα τοποθετηθεί συνολικά για το θέμα εντός των ημερών. Σήμερα αρκούμαστε να υπογραμμίσουμε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ πούλησε τον ραδιοτηλεοπτικό 902, μια φωνή- κατά τα δικά της λεγόμενα- που ήταν υπέρ της εργατικής τάξης, σε έναν εχθρό των εργαζομένων όπως το ΠΑΜΕ, πριν από έναν χρόνο κατήγγειλε τον φερόμενο αγοραστή Φ. Βρυώνη. Θα μπορούσαν να τον πουλήσουν σε έναν φιλεργατικό επιχειρηματία; Υπάρχουν τέτοιοι στον καπιταλισμό; Όχι δεν υπάρχουν. Όμως, ο καπιταλισμός καθόλου δεν εμποδίζει την σιωπή. Ας το βούλωναν τουλάχιστον αντί να επιχειρούν να εμφανίσουν ως φιλεργατική πολιτική και φροντίδα προς τους εργαζόμενους του 902 το ξεπούλημα της κομματικής περιουσίας, τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος και τις απολύσεις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον κ. Βρυώνη, που εκδόθηκε πέρσι στα τέλη Αυγούστου έχεις ως εξής:

"Η εργοδοσία του EXTRA CHANNEL εδώ και δύο μέρες, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των νόμων που πέρασαν τα τελευταία 2-3 χρόνια, πιέζει τους εργαζόμενους του καναλιού να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που θα μειώνουν τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους κατά 15%-20%.

Θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

Με 500 ευρώ καθαρά, να δουλεύουν χωρίς ωράριο , με κατάργηση επιδομάτων και προσαυξήσεων για τα νυκτερινά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Για να τους αναγκάσει, απειλεί με απολύσεις όποιον δεν υπογράφει, με εκ περιτροπής εργασία, με καθυστερήσεις πληρωμών.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του EXTRA CHANNEL και καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την καταδίκη τους, να οργανώσουν την πάλη τους να αντισταθούν.

Να πουν όχι στις ατομικές συμβάσεις με τις οποίες όχι μόνο δέχονται μείωση του μισθού τους, αλλά απεμπολούν κεκτημένα δικαιώματα και απαιτήσεις, πέφτουν στην παγίδα της ατομικής διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη, αποδυναμώνουν τη συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία.

Να μη δεχτούν καμία απόλυση , καμία περικοπή.

Να σπάσουν με την ενότητα τους, το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.

Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται δίπλα τους."

http://ergatikosagwnas.gr

Tags: 902ΠΑΜΕραδιοτηλεόραση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα