Ο πλήρης οδηγός για να κοντρολάρετε το στρες!

Tweet

Ονομάζεται "επιδημεία της υγείας του 21ου αιώνα" από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Το στρες είναι η αιτία για περισσότερα απο τα μισά προβήματα υγείας που εμφανίζονται εξ αιτίας της εργασιας. Εχει υπολογιστεί ότι μόνο τις ΗΠΑ το κράτος χρεώνεται λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί το στρες 300 δισεκατομμύρια το χρόνο. Και επειδή δεν παρέχουν όλες οι εταιρείες μέρη για να κοιμάται ο υπάλληλος ή υπηρεσίες μασάζ (βλέπε την Google) ορίστε μερικές οδηγίες για να ανακουφιστείτε

απο το στρες

Κοιτάξτε πέρα από την οθόνη

Σύμφωνα με εκτιμήσεις , οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο, ξοδεύουν 12 ώρες την ημέρα μπροστά σε μία ηλεκτρονική συσκευή, σε μία οθόνη. Καθώς πολλοί απο εμάς έχουμε πλέον, ανάγκη τους υπολογιστές, τα τάμπλετ, τα κινητα κοκ, σύμφωνα με μία έρευνα του 2012 που έγινε απο το Σουηδικό Πανεπιστήμιο στο Γκέτενμποργκ βρέθηκε ότι η συνεχής προσήλωσε σε μία οθόνη χωρις συχνά διαλείμματα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του στρες. Να κλείνετε τις οθόνες από καιρού εις καιρόν, ή απλώς να μεταφέρετε το βλέμα σας σε άλλα μέρη του γραφείου που δεν θα είναι πάλι οθόνη. Κάντε το αυτό για λίγα λεπτα ώστε τα μάτια σας και ο εγκέφαλός σας να κάνουν ένα διάλειμμα.

Γελάτε και λιγάκι!

Βλέπετε που τα παιδιά δεν έχουν στρες; Ενας από τους λόγους είναι ότι γελάνε πολύ. Υπολογίζεται ότι τα μικρά παιδιά γελάνε 400 φορές την ημέρα σε αντίθεση με έναν ενήλικο που γελάει 25 φορές τηνημέρα (πάντα κάτά μέσο όρο). Και το γέλιο κάνει καλό στο στρες, το διώχνει, το μαλακώνει. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Loma Linda University το γέλιο μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες και επιπλέον βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης. Ισως δεν μπορείτε να προγραμματίσετε πότε θα γελάσετε όμως βρείτε μια ευκαιρία και δείτε κάτι αστείο στο youtube ή μιλήστε με έναν γείτονα για κάτι που συνέβη.

Μην καταφεύγετε στις εύκολες τροφες

Οταν είμαστε στρεσαρισμένοι συνηθως καταλήγουμε σε μία σοκολάτα, ένα παγωτό ή ένα junk food για μια μικρή παρηγοριά!!! Ομως οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτού του είδους τα φαγητά της παρηγοριάς όπως τα λένε είναι μία απάτη, είναι ένα ψέμα, ένας μύθος πως το λένε! Το φαστ φουντ και οι γλυκές τροφές μπορούν να σας τσιτώσουν περισσότερο και να χειροτερέψουν το στρες. Έτσι πριν το ρίξεις σε κάποια "κακή" τροφή σταμάτα και πάρε μία ανάσα να ηρεμήσεις.

Ομως μπορείς να μασάς τσίχλα.

Ενώ οι ερευνητές λένε, σύμφωνα πάντα με το qz.com, ότι το junk food δεν βοηθάει, αντίθετα βοηθάει η τσίχλα, η οποία μειώνει την ορμόνη του στρες. και μια τσίχλα φέρνει εγρήγορση και παραγωγικότητα.

Μην αυτοτιμωρείστε αν πιάσετε τον εαυτό σας να χαζεύει

Μερικές φορές θυμώνουμε με όσους "χάνονται" στην κοσμάρα τους και τους θεωρούμε μη λειτουργικούς. Μην το βλέπετε και τόσο κακό, ίσως αν "χαθείτε" και εσεις για λίγο να σας βοηθήσει να κατεβάσετε πιο εύκολα ιδέες και να γίνετε πιο παραγωγική.

Φέρτε και το ζωάκι σας στη δουλειά

Αυτό ίσως δεν είναι εύκολο για τις περισσότερες δουλειές, όμως έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ο εργαζόμενος με στρες συνανατρέφεται με ζωάκια τότε "αποσυμπιέζεται". Θα παρατηρήσετε ότι αρκετά νοσοκομεία στο εξωτερικό χρησιμοποιούν σκύλους για να ξεστρεσάρουν ασθενείς. Ενας σκύλος χαλαρώνει τους κτύπους της καρδιάς.

Βάλτε τα ακουστικά σας

Παρόλο που μερικές εταιρειες απαγορεύουν τα ακουστικά γιατί ο εργαζόμενος δεν γίνεται παραγωγικός, οι έρευνες έχουν αποδειξει ότι η μουσική ρίχνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες. Ακούστε κάποια απαλή μουσική και θα νιώσετε αισιόδοξος.

Ελέγξτε την αναπνοή σας

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε γιόγκα για να μάθετε να ελέγχετε το μυαλό σας, τη σκέψη σας και τα αισθήματά σας.

Κάνε σχέδια για την κάθε σου μερα χωρίς το στρες

Συνήθως το στρες εμφανίζεται όταν νομίζουμε ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο μιας κατάστασης. Γι αυτό φτιάχνετε σχεδια.

Tags: υγείαστρες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα