Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ τερμάτισε πρώτος στον 30ό Μαραθώνιο

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ τερμάτισε πρώτος στον 30ό Μαραθώνιο
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του αγώνα στην Αττική

Πρώτος τερμάτισε ο Κενυάτης ο Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ στον  επετειακό Μαραθώνιο της Αθήνας που σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών με 26.000 δρομείς. Ο 28χρονος αθλητής βελτίωσε την ατομική επίδοση του, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο δύο ώρες, έντεκα λεπτά και

35 δευτερόλεπτα ο οποίος είχε κερδίσει τον Μαραθώνιο Αθηνών και το 2010. Η επίδοση του αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης, καταρρίπτοντας τον χρόνο του νικητή πέρυσι, Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με 2:11.39. Να θυμήσουμε ότι το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής κατέχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με χρόνο δύο ώρες, δέκα λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

 

Πριν από δύο χρόνια ο Μπετ είχε πάρει την πρώτη θέση στην επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα. Είχε υποσχεθεί πως θα επέστρεφε στην κλασική διαδρομή. Ήταν παρών στην Ελλάδα το 2011 και φέτος επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Πραγματοποίησε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην κλασική διαδρομή

Στην οδό Φειδιππίδου ο Μπετ αποσπάστηκε από τον συμπατριώτη του, Άλεξ Σούμκο Κιρούι. Τελικά ο Κιρούι έχασε και τη δεύτερη θέση μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όταν τον προσπέρασε ο Πολ Κιμπέτ Κοσγκέι.

«Όλα πήγαν καλά. Ο καιρός ήταν υπέροχος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Αν είμαι καλά, θα επιστρέψω να αγωνιστώ και του χρόνου γιατί απολαμβάνω την υποστήριξη του κόσμου», δήλωσε ο  νικητής.

Πρώτος Έλληνας και νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, ο νικητής το 2010 με 2:21.56. Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν δεύτερος και ο περσινός νικητής, Δημήτρης Θεοδωρακάκος πήρε την τρίτη θέση.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα μέτρα της Τροχαίας της Τροχαίας λόγω της διεξαγωγής του 30ού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Μέχρι τις 17:30 πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ με εντολή της Αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Η διαδρομή του 30ου Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών είναι : Λ.Μαραθώνος - οδός Μαραθωνοδρόμων - Τύμβος Μαραθώνα - οδός Μαραθωνοδρόμων - Λ.Μαραθώνος - Λ.Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

  Παράλληλα την ίδια ημέρα:   - Από 09.00 έως 17:30 θα διεξαχθεί  Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.   - Στις 08.30 θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5  χιλιομέτρων από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Λ. Βασ. Σοφίας (αναστροφή στο φανάρι στο ύψος του ΝΙΜΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Λ.
Keywords
Τυχαία Θέματα