Ο καιρός σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα

Κοινωνία

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που θα είναι περισσότερες στη Δυτική, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Μακεδονία, ο καιρός όμως σταδιακά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 1 έως 13

βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, με τη μέγιστη στην Ήπειρο να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις.

Αναλυτικότερα

Αττική
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Tags: καιρός
Keywords
Τυχαία Θέματα