Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανεξελέγη γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ

Με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στην πρώτη της συνεδρίαση η Κ.Ε αεπανεξέλεξε γενικό γραμματέα της τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο ίδιος στην εναρκτήρια ομιλία του την Πέμπτη παρουσίασε την εισήγηση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «αποπροσανατόλισε, χειραγώγησε και ακινητοποίησε τον λαό».

Επανέλαβε το πάγιο αίτημα

του ΚΚΕ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνοντας «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ο ίδιος με τη θέληση και τη δράση του την έξοδο από την ΕΕ».

Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν χθες η εισήγηση και το κλείσιμο της Επιτροπής του ΚΚΕ, η Εισήγηση της ΚΕΟΕ, καθώς και η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου στο 20ο Συνέδριο του Κόμματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης «αναδείχθηκε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στην προσπάθεια ολόπλευρης ιδεολογικής – πολιτικής – οργανωτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Μεταφέρθηκε η σημαντική πείρα από τη δράση του Κόμματος, τα προηγούμενα χρόνια, όπου η στρατηγική του ΚΚΕ αναμετρήθηκε με επιτυχία σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές».

ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας
Keywords
Τυχαία Θέματα