Ο απόλυτος οδηγός για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Tweet

Υπάρχουν εβδομάδες που η μόνη σκέψη που κάνουμε είναι το Σαββατοκύριακο και είναι αυτή η σκέψη που μας κρατάει. Και όταν φτάνουμε σε αυτό, αυτές οι δύο ημέρες πετούν τόσο γρήγορα μακριά μας. Το απόγευμα της Κυριακής έρχεται και ξαφνικά μας καταβάλλει η απογοήτευση που την ακολουθεί η μιζέρια της Δευτέρας. Γιατί όμως να είναι έτσι; Γιατί τόσοι άνθρωποι να το νιώθουν αυτό. Διαβάστε μερικά κολπάκια όπως δημοσιεύτηκαν στο qz.com για το πως θα περάσετε

το πολύτιμο 48ωρο γεμάτοι ενέργεια, δημιουργικότητα και για να έχετε και ένα ευχάριστο υπόλοιπο της εβδομάδας έως το επόμενο σ/κ.

Ξυπνήστε νωρίς.

Μπορεί να μη δουλεύετε το Σάββατο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να κοιμάστε σχεδόν τη μισή ημέρα. Όπως λένε οι ειδικοί είναι συχνό φαινόμενο όταν το παρακάνουμε στον ύπνο να μας προκαλείται ένα hangover. Το βιολογικό μας ρολόι έχει συνηθίσει σε έναν ρυθμό και όταν ξυπνάτε κάθε μέρα στις 7 το πρωί, αν το σ/κ ξυπνήσετε το μεσημέρι θα αναστατώσετε το ρυθμό σας και τη διάθεσή σας. Οι πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής είναι ώρες που θα πάτε να ψωνίσετε, να μιλήσετε με ανθρώπους, να δείτε φίλους, αφήστε τον υπνάκο για το μεσημεράκι όπου οι δυνάμεις πέφτουν.

Ενας υπνάκος στο πόδι που λένε.

Εάν ξυπνήσετε νωρίς και μετά από λίγο κουραστείτε, κλείστε τα μάτια για λίγα λεπτά. Ο ολιγόλεπτος ύπνος μας βοηθάει να ανακτήσουμε δυνάμεις σύμφωνα με το National Sleep Foundation. Και έχετε υπόψη σας ότι όσοι μελετούν τον ύπνο μας υπενθυμίζουν ότι και ο ύπνος θέλει την τέχνη του γιατί ανάλογα με τη διάρκεια μπαίνουν και διαφορετικοί στόχοι

-10-20 λεπτά ύπνου ανεβάζει την ενέργεια

-60 λεπτά ύπνου βελτιώνει τη μνήμη για γεγονότα και πρόσωπα

-90 λεπτά ύπνου(ένας πλήρης κύκλος) βελτιώνει τη δημιουργικότητα και τη μνήμη σύμφωνα με το Lifehacker

Αν σας πιάσει ένας υπνάκος σε ημιόρθια θέση (σε μία πολυθρόνα ας πούμε) είναι μια χαρά γιατί σας εμποδίζει να πέσετε σε βαθύ ύπνο που θα σας δυσκολέψει να ξυπνήσετε εύκολα.

Σπάστε τη μονοτονία της ρουτίνας

Το σ/κ κάντε κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες ημέρες. Σπάστε τη μονότονη ρουτίνα και φροντίστε να ασχοληθείτε με κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα σας βοηθήσει βιολογικά γιατί τα νέα πράγματα διεγείρουν την παραγωγή των νευροτροφινών, παράγονται πρωτείνες που βοηθούν τα εγκεφαλικά κύτταρα να αναπτυχθούν.

Ασκηθείτε

Αν η δουλειά σας είναι να κάθεστε όλη την ώρα μπροστά σε έναν υπολογιστή 40 ώρες την εβδομάδα το σ/κ κάντε κάτι για να ασκηθείτε. Μην ξανακάτσετε σε καρέκλα, κινηθείτε, αρχίστε γιόγκα που εκτινάσσει τα επίπεδα της ενέργειας και της παραγωγικότητας του ανθρώπου.

Ασχοληθείτε με το σκύλο σας

Αν έχετε σκύλο ασχοληθείτε μαζί του, έρευνες έχουν δείξει ότι μας φτιάχνει η διάθεση αν ασχοληθούμε με το κατοικίδιό μας, ή αν φάμε μία φέτα κέικ ή αν πάμε κάπου με κόσμο. Αυτές οι δραστηριότητες μας κάνουν να σκεφτόμαστε θετικά σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου British Columbia. Και αν δεν έχετε σκύλο, πάρτε ένα αδεσποτάκι...

Κάντε διάλειμμα από την τεχνολογία

Μας έχει κυριεύσει τη ζωή το κινητό, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και είμαστε εξαρτημένοι και το σ/κ. Κάντε ένα διάλειμμα, μην δείτε τα μηνύματα στο inbox. Μην αφήσετε την τεχνολογία να σας δείχνει πως πρέπει να ζείτε. Κλείστε για λίγο τα ηλεκτρονικά σας, μία μικρή αποτοξίνωση θα σας κάνει καλό, και αντ΄ αυτού πάρτε ένα βιβλίο ή κάντε μία βόλτα χωρίς κινητό.

Πάτε βόλτα σε ένα πάρκο

Αν μένετε σε μεγάλες πόλεις που το πράσινο σπανίζει, τότε βρείτε κάπου ένα πάρκο και κάντε μία βόλτα, θα χαλαρώσετε, θα μυρίσετε το πράσινο και θα αλλάξετε εικόνες. Αυτές οι στιγμές θα σας αυξήσουν την ενέργεια.

Φάτε άσπρη σοκολάτα

Η σοκολάτα και κυρίως η λευκή σοκολάτα απελευθερώνει ντοπαμίνη η οποία μας δίνει ενέργεια. Μη φάτε όλο το περίπτερο, φάτε όμως λίγη σοκολατίτσα....

Σημαντικό το βράδυ της Κυριακής

Σε μερικούς ανθρώπους η ιδέα ότι ξημερώνει Δευτέρα τους προκαλεί άγχος, στρες και λύπη. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν πτώση της διάθεσης και της ενέργειας. Αποφύγετέ τα κάνοντας το απόγευμα ή το βράδυ της Κυριακής κάτι χαλαρωτικό, αστείο. Παρακολουθείστε χορό, βγείτε με φίλους.

Η Δευτέρα όμως έρχεται...

Επειδή όμως ο χρόνος δεν σταματά, δεν μπορείτε να αποφύγετε την εβδομάδα που θα έρθει, έτσι βρείτε μερικά λεπτά για να προγραμματίσετε τις δουλειές που έχετε να κάνετε τις πέντε εργάσιμες ημέρες. Φτιάξτε ένα σχέδιο, βάλτε στόχους. Θα σας ηρεμίσει αν έχετε στο νου σας ότι ξέρετε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και με τι πρέπει να ασχοληθείτε.

Tags: εβδομάδαΣαββατοκύριακοΔευτέραύπνοςξεκούρασησοκολάτασκύλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα