Ο Eric Burdon μας καλεί σε μια τρελή συναυλία

Tweet

Του ΓΙΑΝΝΗ Ε. ΣΤΑΜΟΥ

OEric Burdon βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, στην Κηφισιά, για τη συμμετοχή του στο φετινό Rockwave Festival. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ακούσαμε τον Αγγλο καλλιτέχνη να μας εύχεται σε ανοιχτή ακρόαση να απολαύσουμε τη συναυλία του, ελπίζοντας

να δει το ελληνικό κοινό «ακόμη πιο τρελαμένο από την προηγούμενη φορά».

Οσον αφορά για το αν θα επικεντρωθεί σε παλιότερα ή νέα κομμάτια του, απάντησε πως πάντα υπάρχει αυτή η διαφωνία με τον κόσμο, ωστόσο στο πρόγραμμά του θα συμπεριλάβει πολλά γνωστά τραγούδια καθώς και κάποια από το νέο του album.

Οι «λαμπερές» παρουσίες βέβαια κάπου εδώ τελειώνουν. Αιτία, η οικονομική κρίση που όπως φαίνεται επηρεάζει και το Rockwave Festival.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια υποστηρίζει ο λαός μας και η χθεσινή συνέντευξη Τύπου εστίασε σε ζητήματα γκρίνιας που υπάρχουν μετά την ανακοίνωση του φετινού προγράμματος. Ως ένα σημείο οι γκρίνιες κρίνονται λογικές αν αναλογιστεί κανείς τα ονόματα που έχουν παρελάσει από το εν λόγω φεστιβάλ. Από Portishead και Metallica, μέχρι Black Sabbath, Iggy Pop, Nick Cave, Bruce Dickinson, Massive Attack σε έναν μακρύ κατάλογο που περικλείει μεγάλο μέρος από την ιστορία της ροκ σκηνής και όχι μόνο.

Τέτοιου μεγέθους ονόματα -πλην του Eric Burdon- στο φετινό φεστιβάλ δεν υπάρχουν, αν και προς «υπεράσπιση» των διοργανωτών οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά μειωμένες συγκριτικά με περασμένες χρονιές (16 ευρώ για τη μία ημέρα και 30 και για τις δύο) και ανταποκρίνονται απόλυτα στους καλλιτέχνες που φιλοξενούν.

Οπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης της DiDi music και διοργανωτής του Φεστιβάλ, Νίκος Λώρης, ήταν αδύνατον φέτος να εξασφαλίσουν ανάλογα ονόματα του παρελθόντος καθώς όποιος από αυτούς προσεγγίστηκε αξίωνε περισσότερα χρήματα ακόμη και από τις λεγόμενες καλές εποχές, συνοψίζοντας ότι από την περσινή εμπειρία του συναυλιακού υπερθεάματος του Ρότζερ Γουότερς εξήχθη το συμπέρασμα ότι πλέον ο Ελληνας δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει περισσότερα από 20 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσει μια συναυλία, καταλήγοντας ωστόσο ότι δεδομένων των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας «είναι πολύ σημαντικό να δίνει το "παρών"».

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που θέλει πάντα να γκρινιάζει. Πριν από το Rockwave, για να δω αυτά που ήθελα πήγαινα στο εξωτερικό. Το Rockwave άλλαξε τα δεδομένα στην Ελλάδα, βάζοντάς την στο μουσικό-συναυλιακό χάρτη και παρά τους όποιους γκρινιάρηδες θα συνεχίσει να υπάρχει σε υψηλό επίπεδο», εκφράζοντας την ευχή κάποια στιγμή οι μουσικόφιλοι «να πηγαίνουν στο φεστιβάλ για την ίδια τη φεστιβαλική εμπειρία και όχι για τα ονόματα που συμμετέχουν». Στη σύντομη αναδρομή για τα 19 χρόνια του Rockwave, ο Μάκης Μηλάτος μάς διηγήθηκε και ένα κωμικοτραγικό περιστατικό κατά την πραγματοποίηση του πρώτου φεστιβάλ το 1994, όταν όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους είχε στήσει μπλόκο προκειμένου να συλλάβει τους καλεσμένους καλλιτέχνες με ναρκωτικές ουσίες, θεωρώντας δεδομένο ότι κάθε ροκ σταρ φέρει επάνω του και ναρκωτικά.

Από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ μίλησε ο Mιχάλης Μυτακίδης, ενθυμούμενος την πρώτη του παρουσία στο Rockwave και την απόφασή του να συμμετέχει μόνο και μόνο για να συναντήσει επί σκηνής τους «Portishead», συμπληρώνοντας ότι μείζον ζήτημα για τον ίδιο είναι «να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η hip hop σκηνή στην Ελλάδα».

i info

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι: Eric Burdon, Vic, Active Member, Νικήτας Κλιντ Moriginal & Fleck, Rodney Ρ & Dj Skitz, Razastarr, Βαβυλώνα, Ταφ Λάθος, Noova Groova, Ground Zero, Στιχοπλοκές, Normatraxx Sound System (Mcd, Dj Κ, Dj Marble), Tino Maas, Roni Size & Mc Youngman, The Godfathers, Beggars Blues Diary και το Σάββατο 12 Ιουλίου οι: Calecixo, Γιάννης Χαρούλης, Νατάσσα Μποφίλιου, Greeklish Babylon, Booka Shade, Woodkid, Little Barrie, Chinese Basement.

Terra Vibe Park (37ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας).

* Γιορτάζοντας τη 19η διοργάνωση του Rockwave Festival όσοι έχουν γεννηθεί 12-14 Ιουλίου 1994 θα έχουν ελεύθερη είσοδο, επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Tags: μουσικήEric BurdonRockwaveΜαλακάσα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα