Νέο μεγάλο σκάνδαλο από ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα

Tweet

Πρωτοφανείς παραβάσεις από εκπαιδευτήριο στην Πάτρα εις βάρος μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών καταγγελλει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της.

Σε λίστα που κατέθεσε χτες προς το Υπουργείου Παιδείας με 39 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που παραβιάζουν τη νομοθεσία, δεσπόζει η περίπτωση των Εκπαιδευτηρίων Σωτηρχόπουλου της Πάτρας με μεγάλες οφειλές στα δημόσια ταμεία και στους απλήρωτους εδώ και 2 χρόνια

εκπαιδευτικούς. Το εν λόγω εκπαιδευτήριο προέβη σε εικονική ανανέωση άδειας (ο κ. Σωτηρχόπουλος κατ’ ουσίαν μεταβίβασε την άδεια σε συγγενικό του πρόσωπο και εν συνεχεία την παρουσίασαν ως δήθεν νέα άδεια), έτσι ώστε το σχολείο να απολύσει μαζικά το παλιό προσωπικό και να μην καταβάλλει φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία : "Χθες, όμως, η αυθαιρεσία του νέου σχολάρχη, συγγενή του κ. Σωτηρχόπουλου, υπερέβη κάθε όριο. Εμφανίστηκε σε τοπικό κανάλι της Πάτρας και ανακοίνωσε αυθαίρετα μία ημέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων, χωρίς να ενημερώσει, ως οφείλει, τις αρμόδιες αρχές, ότι …κλείνει το σχολείο για ένα χρόνο! Αδιαφορώντας για τους γονείς και τους μαθητές που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και για τους εκπαιδευτικούς που μένουν στο δρόμο, ο εν λόγω σχολάρχης προκειμένου να γλιτώσει τις οφειλές του βάζει λουκέτο στο σχολείο, δήθεν για να το …αναβαθμίσει!"

Συνεχίζοντας η ΟΙΕΛΕ αναφέρει πως "έλαβε σήμερα συγκλονιστική επιστολή γονέα μαθητού του σχολείου (συνημμένη) με φοβερές καταγγελίες για υπογραφή παράνομων τίτλων και αυθαίρετη βαθμολόγηση μαθητών από μη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό προσωπικό." προσθέτωντας πως " θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη νομική και πολιτική ενέργεια, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να τεθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητά, τέλος, από τον Υπουργό Παιδείας να ελέγξει άμεσα τα 39 σχολεία που παρανομούν και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπει, επιτέλους, τάξη στο χάος που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και που θέτει σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη την ελληνική εκπαίδευση."

Tags: ΠάτραΟΙΕΛΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα