Νέες απολύσεις «τύπου ΕΡΤ» από Οργανισμούς και φορείς

Tweet

Το δικό του δρόμο πρέπει να χαράξει ο λαός για να βάλει εμπόδια στις απολύσεις και το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών

Μπορεί η κυβέρνηση να διατράνωνε πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί κλείσιμο δημόσιου φορέα ή επιχείρησης εν μία νυκτί, όπως με την ΕΡΤ, αλλά τελικά, το σενάριο αυτό φέρεται να επιβεβαιώνεται μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Αλλωστε, τις τελευταίες ημέρες το κλίμα

για ξαφνικό λουκέτο, είχε αλλάξει από τον ίδιο τον υπουργό, καθώς το «όχι κλείσιμο τύπου ΕΡΤ» έγινε «όχι κλείσιμο φορέα μεγέθους ΕΡΤ».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε δύο ώρες και η οποία από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε ως «ικανοποιητική», σύμφωνα με πληροφορίες, «έπεσαν στο τραπέζι» νέα λουκέτα φορέων και Οργανισμών προκειμένου να συμπληρωθούν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί από τις προηγούμενες συζητήσεις.
Ως γνωστόν, η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει συνολικά 15.000 απολύσεις μέχρι τέλος του 2014 με τις πρώτες 4.000 να κλείνουν ως το τέλος του χρόνου. Ηδη, από τη χτεσινή συνάντηση των δύο πλευρών, φέρεται να «κλειδώνει» ο στόχος του Δεκέμβρη, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας δέχονται τις 2.000 απολύσεις από την ΕΡΤ, τις 500 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και τις 230 απολύσεις χαρακτηρισμένων ως «επίορκων». Ο αριθμός των 4.000 θα συμπληρωθεί από τις όποιες απολύσεις προκύψουν από το κλείσιμο φορέων και Οργανισμών του δημοσίου και των ΟΤΑ, που σύμφωνα με την κυβέρνηση είτε δεν έχουν αντικείμενο, είτε είναι ζημιογόνες.
Κατά τα άλλα, οριστικοποιήθηκαν οι 12.500 διαθεσιμότητες του Σεπτέμβρη, με τελευταίους τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης φέρεται να πήρε τη δίμηνη παράταση που είχε ζητήσει για τις ισάριθμες του Δεκέμβρη. Αυτές, θα συμπληρωθούν από εργαζόμενους των ΟΤΑ, του ΕΟΠΥΥ και από τα πολλά «μέτωπα» που έχει ανοίξει η κυβέρνηση. Σε αυτά ανήκουν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι συμβασιούχοι που δουλεύουν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, η «εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ», καθώς και η αξιολόγηση των φορέων στους Δήμους και τα υπουργεία.

rizospastis.gr

Tags: απολύσειςδημόσιοι φορείς Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα