Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis: Διψήφια διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Προβάδισμα 14,8% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συγκεντρώνει 36,8%, έναντι του 22% του κυβερνώντος κόμματος στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Το γκάλοπ εμφανίζει τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ

με 8,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,1%. Εκτός οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8% και το Ποτάμι με 2,4%. Τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς λαμβάνουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,4%.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα η Ν.Δ. έχει προβάδισμα 10,6% συγκεντρώνοντας το 26,3% έναντι 15,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,9%, το Ποτάμι με 1,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1% και «Άλλο κόμμα» με 1,8%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νεά Δημοκρατία με 70%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 15%. Ακόμη, το 68% θεωρεί αρνητική τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το 70% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απογοητευμένοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Το 81% δηλώνει πως έχει σχηματίσει αρνητική εντύπωση από το έργο της κυβέρνησης και το 69% δηλώνει πως έχει αρνητική εντύπωση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

δημοσκόπησηΔημοσκόπηση Metron Analysis
Keywords
Τυχαία Θέματα