Να ψηφίσουμε απεργία έστω και μόνοι μας..., του Αντώνη Μητσάκου

Tweet

ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ…

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε μία απεργία η οποία, κατά τις πρώτες ημέρες της σημείωσε σημαντικά ποσοστά συμμετοχής. Με την πάροδο, ωστόσο, του χρόνου τα ποσοστά αυτά έπεφταν. Αυτό ήταν μια λογική και αναμενόμενη εξέλιξη καθώς ο κλάδος δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Το μήνυμα, ωστόσο που θέλαμε να στείλουμε προς την ηγεσία του

υπουργείου είχε σταλεί.

Σε πείσμα όμως της λογικής που έδειχνε τα ποσοστά της απεργίας να φθίνουν κάποιοι επέμειναν να προτείνουν τη συνέχισή της. Εγώ, λοιπόν πήρα την πρωτοβουλία, κατά τη ΓΣ της 19/9 να διατυπώσω μια πρόταση που αποτελεί και πάγια θέση μου. Για τη συνέχιση ή μη της απεργίας, όπως και στο εξής για κάθε σημαντική απόφαση, να διεξάγεται ψηφοφορία, με κάλπη ή χωρίς, σε όλα τα σχολεία, ώστε να εκφράσει την άποψή του, το σύνολο των συναδέλφων και η απόφασή μας να έχει τη μέγιστη δυνατή ισχύ. Η πρόταση δεν πέρασε, παρόλο που αναλογικά κατέγραψε έναν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων.

Η επιβεβαίωση των λεγομένων μου ήρθε αμέσως με την έναρξη της 48ωρης απεργίας, η οποία εν τω μεταξύ προέκυψε από τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Τα ποσοστά συμμετοχής (και αντοχής) του κόσμου ήταν ιδιαίτερα χαμηλά. Λογικό κι αυτό, αφού το σύνολο του κόσμου που δε μετέχει στις αποφάσεις θεωρεί ότι δε δεσμεύεται και από αυτές.

Τον απόλυτο πάντως παραλογισμό τον βιώσαμε την Τρίτη 24/9 το βράδυ. Σε μια συνέλευση 50 ατόμων, έγινε τρεις φορές ψηφοφορία για να πάρει τον «μαγικό» αριθμό των 26 ψήφων η πρόταση υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Έχουμε και λέμε δηλαδή, από τους 900 περίπου εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ, μαζεύτηκαν 50 και από αυτούς οι 26 πήραν απόφαση για συνέχιση της απεργίας. Ορισμένοι φαίνεται ότι υποστηρίζουν την άποψη που λέει: «Όταν η πραγματικότητα μας διαψεύδει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Στη συγκεκριμένη συνέλευση επανέφερα την πρόταση για ψηφοφορία με κάλπη στα σχολεία, η οποία, όπως ήταν φυσικό, δεν έτυχε αποδοχής. Παρόλα αυτά, επειδή είμαι σίγουρος ότι μια τέτοια πρόταση εκφράζει ένα σύνολο συναδέλφων που κάποιοι, ίσως και σκοπίμως, έχουν απομακρύνει από τις Γενικές Συνελεύσεις εγώ θα εξακολουθήσω να την επαναφέρω με την ευχή και την ελπίδα ότι αυτό το βουβό ρεύμα που και θέση και άποψη έχει απέναντι στα πράγματα θα θελήσει κάποτε να εκφραστεί.

ΥΓ: Επειδή κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εν λόγω διαδικασία είναι αντικαταστατική τους διαβεβαιώνω ότι, αν υπάρχει θέληση, εύκολα μπορεί να γίνει καταστατική αφού η ΓΣ που θα την αποφασίσει μπορεί να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει το όποιο αποτέλεσμά της!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ

Tags: Αντώνης Μητσάκος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα