Να γίνει σεβαστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με απόφασή του στη χθεσινή συνεδρίαση απέρριψε το σκέλος της εισήγησης - πρότασης του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, που αφορά υποβιβασμό και συγχώνευση σχολικών μονάδων, εκτός του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο φάσμα του αυτισμού. Με την άποψη αυτή συντάχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας, τόσο στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, όσο και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα των μεταβολών των σχολικών μονάδων συζητείται για δεύτερη φορά φέτος στο Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον διατυπώθηκαν

δύο διαφορετικές εισηγήσεις. Την πρώτη, στις 8/11/2017, όπου η εισήγηση της Α/θμιας Εκπαίδευσης δεν προέβλεπε καμία μεταβολή και χθες, όπου συζητήθηκε πρόταση μεταβολής οργανικότητας αρκετών σχολικών μονάδων, κατόπιν προτροπής ή εντολής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Τούτο πιστοποιεί τον ευκαιριακό και αποσπασματικό χαρακτήρα σοβαρών ρυθμίσεων για τα σχολεία, καθώς και την ευθυγράμμιση για ακόμη μία φορά με τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο, που ενσωματώνει τις θέσεις των εκπαιδευτικών φορέων και των γονέων απαιτείται να γίνει σεβαστή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Να μη γίνει ότι έγινε κατά την περσινή σχολική περίοδο, όπου έγιναν μεταβολές στην οργανικότητα σχολείων, που δεν είχαν καν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και δεν τις γνώριζε η εκπαιδευτική κοινότητα.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Τάσος Σταυρογιαννόπουλοςαιρετός ΠΥΣΠΕ Αχαΐαςμεταβολές σχολικών μονάδων
Keywords
Τυχαία Θέματα