Μοοdy’s: Απειλή για τις διαρθρωτικές αλλαγές το συγκρουσιακό πολιτικό περιβάλλον

Πολιτική

Απειλή για την κοινωνική συναίνεση, η οποία συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζει ο οίκος Μοοdy’ s την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως προειδοποιεί ο οίκος, εάν δεν εξευρεθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους συμβιβαστική λύση στο θέμα της ΕΡΤ, αυξάνεται ο κίνδυνος προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές,

γεγονός που θα ήταν αρνητικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Το «εξαιρετικά συγκρουσιακό πολιτικό περιβάλλον» που έχει διαμορφωθεί «αποτελεί απειλή για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα και την ανάκαμψη της οικονομίας», προσθέτει η Μοοdy’ s.

Σύμφωνα με τον οίκο, αρνητικά θα μπορούσε να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και η αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Όπως εξηγεί, εάν δεν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και ορισμένων μικρότερων δημόσιων επιχειρήσεων, η χώρα δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει φέτος τα έσοδα που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Προσαρμογής από τις αποκρατικοποιήσεις. Μία τέτοια εξέλιξη είναι πιθανόν να προκαλέσει από φέτος ένα κενό χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Tags: MoodysΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα