"Μην πείτε στο μάγειρα ότι είμαστε Γερμανοί" είπαν οι Γερμανοί τουρίστες

Οι σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών πολιτικών είναι τεταμένες. Πως όμως είναι οι σχέσεις των Ελλήνων με τους Γερμανούς τουρίστες;

Σε αυτή την τελευτία σχέση αφιέρωσε το άρθρο της η Theguardian και επισημαίνει πως οι Έλληνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους Γερμανούς, αλλά με την γερμανική πολιτική:

«Σε ένα καφέ έξω από την Κνωσό, στην Κρήτη, μία οικογένεια τουριστών είναι ανήσυχη για το αν πρέπει να αποκαλύψουν την καταγωγή τους.

«Ίσως να πρέπει να προσποιηθούμε

από την Ισπανία», λέει ο Κάντι Μπάγιερ, πριν παραδεχθεί στον Ελληνα σερβιτόρο ότι στην πραγματικότητα, είναι από τη Γερμανία. «Ω, μην ανησυχείτε», του απαντά εκείνος γελώντας. «Η πολιτική δεν είναι για εμάς. Θα ήταν σαν να είχα εγώ πρόβλημα με κάποιον και να κατηγορώ τα παιδιά του», του εξηγεί.

Παρόλα αυτά, οι Μπάγιερ δεν θέλουν να το ρισκάρουν. «Μην το πείτε στον μάγειρα, ότι είμαστε Γερμανοί», του ζητά εκείνος.

Παρά το πολιτικό δράμα, οι Γερμανοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις ελληνικές παραλίες. Πέρυσι, ο αριθμός των τουριστών από τη Γερμανία που προτίμησαν την Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Ταξιδιωτικό Οργανισμό, αλλά και το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο της Γερμανίας, αυτός ο αριθμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος φέτος, ιδιαίτερα στην Κρήτη.
Κάποιοι βέβαια φοβούνται. «Δεν μου αρέσει να μιλάω γερμανικά εδώ, γιατί όλοι θα με κοιτάζουν», λέει ο Ρόμαν Χάινταβορ, ένας 18χρονος φοιτητής από το Ντόρτμουντ, που περιμένει να μπει στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. «Νομίζω ότι εξαιτίας της Ανγκελα Μέρκελ οι Ελληνες δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους Γερμανούς», εξηγεί.

Tags: ΕλλάδαΓερμανίατουρίστες Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα