Μηδενικοί διορισμοί για πέμπτη χρονιά – Τάξεις με 50 μαθητές

Πρωτοφανής κατάσταση επικρατεί τη φετινή χρονιά στην εκπαίδευση! Υπάρχουν εκπαιδευτικές περιφέρεις με μισό εκπαιδευτικό προσωπικό (π.χ. Δυτική Αττική, Κυκλάδες), σχολεία χωρίς του μισούς δάσκαλους για να καλύψουν τα πρωινά τμήματα με αποτέλεσμα να δηλώνουν αδυναμία λειτουργία μιας και είναι αδιανόητο να κρατηθούμε 50 μαθητές σε μία τάξη.

Η κατάσταση οξύνθηκε εξαιρετικά εξαιτίας της παρατεινόμενης αδιοριστίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Για 5η συνεχή χρονιά έχουμε μηδενικούς διορισμούς. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά

τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία απολύτων πρόσληψη αναπληρωτών. Τη φετινή χρονιά το σύστημα έχει τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα, μια και οι αναπληρωτές έχουν καλεστεί να κάνουν αιτήσει πρόσληψης μέχρι 11/9, που σημαίνει ότι οι πρώτες προσλήψεις αδυνατούν να γίνουν νωρίτερα από τις αρχές Οκτωβρίου!

Αυτή τη στιγμή τα κενά υπολογίζονται σε 27.000 περίπου, σε πλήρη ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος ενώ για να ανοίξουν τα σχολεία και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς χρειάζονται άμεσα, πάνω από 17.000 εκπαιδευτικοί.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωπο με κάθε μορφής αλχημείες για να «εξαφανιστούν» τα κενά, όπως: Κατάργηση ολοήμερων τμημάτων, διάλυση των υποστηρικτικών δομών (τμήματα ένταξης, υποδοχής), υποστελέχωση των ειδικών σχολείων, εξαφάνιση της παράλληλης στήριξης, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ευρεία χρήση των υποχρεωτικών υπερωριών, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλα ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ, συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσει σχολείων, ευρεία μετατροπή παγίων εκπαιδευτικών αναγκών σε πιλοτικές ώστε να απορροφούν ΕΣΠΑ. Οι αλχημείες συνεχίζονται από τους μαθητευόμενους ευρωενωσιακούς μάγους: Αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγούν στην απαξίωση του, με πλήρη ελαστικοποίηση των διδακτικών αντικειμένων, «ευέλικτο» ανάλογα με το διατιθέμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Προγράμματα απλήρωτης εργασίας, με αντάλλαγμα κάποια μόρια στο κυνήγι αμφισβητούμενων προσλήψεων.

Τη φετινή χρονιά μόνο οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία! Ήδη τα εκπαιδευτικά σωματεία προχωρούν σε έκτακτες ΓΣ και σε συντονισμό και πραγματοποιούν κινητοποίηση στο ΥΠΟΠΑΙΘ την Πέμπτη 10/11, στις 12.00 και παραστάσεις σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης την Παρασκευή 11/9.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Tags: κενάκενά εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα