Μία γυναίκα βρισκόταν στο εργαστήριο της Ιατρικής Πατρών όπου διέρρευσε το επικίνδυνο υλικό

Μία γυναίκα θα υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις, ύστερα από τη διαρροή επικίνδυνου υλικού σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση αντικειμένου μέσα στο εργαστήριο, για άγνωστο ακόμα λόγο, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο που προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στον χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.

Αμέσως

εκκενώθηκε ο χώρος και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία που υπήρχε μέσα στο φιαλίδιο, ήταν δυνητικά επικίνδυνη.

Στο σημείο κατέφθασαν 10 άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο αυτοκίνητα ειδικού τύπου, οι οποίοι, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές, εισήλθαν στο εργαστήριο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες καταστάσεις.

Έτσι, περισυνέλλεξαν το υλικό μέσα στο αντικείμενο στο οποίο βρίσκεται και προχώρησαν σε απολύμανση και αερισμό του χώρου.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χώρισαν σε ζώνες τον χώρο, ώστε να μην εισέλθει κανείς, διότι ενδεχομένως να υπήρχε αεριοποίηση, αφού το υλικό που διέρρευσε, δεν αποκλείεται να ήταν πτητικό.

Το εργαστήριο παραμένει εκκενωμένο.

διαρροήΠάτραΙατρική Σχολής Πάτραςαέριοεπικίνδυνο αέριο
Keywords
Τυχαία Θέματα