«Μια Ελληνίδα πολιτικός πρόθυμη να αντικρίσει το λαό»

Tweet

Έτσι τιτλοφορείται δημοσίευμα της New York Times που φιλοξενεί αφιέρωμα στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα, στο άρθρο της για τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής, που περιλαμβάνει βιογραφικά και πολιτικά στοιχεία της ίδιας, αναφέρει ότι «η εκλογή της κ. Δούρου αποτελεί μέχρι στιγμής την μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογή της, με 50,8% των ψήφων, σοκάρισε το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα».

Δεν παραλείπει να αναφερθεί στο στόχο που έχει η νέα περιφερειάρχης, που είναι «να δημιουργήσει μια ανοικτή και λειτουργική διακυβέρνηση χωρίς τη διαφθορά και τις υπόγειες συμφωνίες που αποτελούσαν τρόπο ζωής στη χώρα αυτή», ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Δούρου «στο τέλος της πενταετίας η διακυβέρνηση της Αττικής θα είναι όπως η διακυβέρνηση άλλων χωρών».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τ. Α., η νέα περιφερειάρχης την χαρακτηρίζει ως «ένα σημείο έναρξης της περικοπής θέσεων εργασίας και ότι γίνεται για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της χώρας, και αρνείται να παραδώσει τους φακέλους τους».

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει επίσης ότι «σε πρόσφατη ομιλία της, είπε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για εργαζόμενους που είπαν ψέματα για τα πτυχία τους. Αλλά ο εντοπισμός τους είναι δική της δουλειά. Στο γραφείο της, είπε, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίας ενάντια σε οκτώ υπαλλήλους, υποθέσεις που εκκρεμούσαν από την περίοδο του προκατόχου της».

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στους New York Times

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr/

Tags: Ρένα ΔούρουThe New York Times Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα