Μια απόπειρα εκβιασμού με θύματα παιδιά και άλλες ιστορίες

«…με την απαίτηση να διώξουμε συγκεκριμένο γονιό και τα παιδιά του από την ομάδα μας γιατί ο πατέρας τους είναι ενοχλητικός και αντίθετος με τις θέσεις της Δημοτικής αρχής για να μπει εισιτήριο για την είσοδο στο δημοτικό στάδιο, μας απείλησε μάλιστα ότι αν δεν συμμορφωθούμε με τας υποδείξεις θα διώξει τον Γ.Σ. Αργυρούπολης από το Α΄ Δημοτικό Στάδιο.»…

Βρισκόμαστε στο Α΄ στάδιο Αργυρούπολης, ένα γήπεδο που βρίσκεται στο όριο ανάμεσα σε τρεις κοινότητες (Τερψιθέα, Ελληνικό-Αργυρούπολη) και δύο δήμους. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 είχε μια είσοδο ανοιχτή σε όλους κι αποτελούσε τόπο καθημερινής συνάντησης για ελεύθερους αθλούμενους και περιπατητές όλων των ηλικιών.
Τώρα δεν είναι πια ανοιχτό. Ο Οργανισμός Νεολαίας κι Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α.) το μετατρέπει σταθερά σε ιδιωτική επιχείρηση άθλησης σωματείων, δρομέων και πελατών αποκαθηλώνοντας ένα ένα όλα όσα χαρακτηρίζουν έναν χώρο άθλησης ως δημόσιο και δημοτικό.

Έτσι τον Ιανουάριο του 2016 η πόρτα έκλεισε με λουκέτο και η είσοδος μεταφέρθηκε στην αρχή της φυσούνας, όπου κατασκευάστηκε μαγνητική πόρτα που ανοίγει μόνο σε όσους διαθέτουν κάρτα και μπρελόκ με ειδικό bark code. Απέναντι ακριβώς και σε απόσταση ενός μέτρου τοποθετήθηκε φυλάκιο, όπου σήμερα εκτός από τους δημοτικούς φύλακες βρίσκεται κι εποπτεύει "την ομαλή είσοδο" ιδιωτικός φύλακας.
Η διαδικασία έκδοσης της κάρτας απαιτεί ετήσια ιδιωτική ιατρική εξέταση και για τους ετεροδημότες επιπλέον μηνιαίο χαράτσι 5€.
Ο πατέρας τώρα που αναφέρεται στο απόσπασμα στην αρχή του κειμένου είναι μέλος της Συνέλευσης για το άνοιγμα του σταδίου, (συλλογικότητα κατοίκων που από την πρώτη στιγμή αντιπαρατέθηκε ανοιχτά με τον περιορισμό εισόδου) και γονιός δυο παιδιών που προπονούνται στον ένα από τους δύο Γυμναστικούς συλλόγους του. Ο δε εκβιασμός προς τον πρόεδρο του συλλόγου από τον πρόεδρο του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. όχι μόνο δε διαψεύστηκε από τον τελευταίο, αλλά επιβεβαιώθηκε κιόλας με τον πλέον κυνικό τρόπο! Φαίνεται πως για έναν δημοτικό σύμβουλο και μέλος διοίκησης δήμου είναι εντάξει να διώχνει παιδιά από σύλλογο, επειδή ο γονιός τους ανήκει στους αντιφρονούντες! Σε έγγραφη απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο μου, του κατέστησα σαφές ότι η συνεχιζόμενη αντιαθλητική και τραμπούκικη συμπεριφορά που παρατηρείται πάνω από έναν χρόνο, από συγκεκριμένο γονιό ονόματι (αναφέρει το ονοματεπώνυμό του) σε όλους τους φύλακες του σταδίου, ……. δεν μπορεί να συνεχιστεί με την πολιτική ανοχή του κου. Μ. Ο κος. Μ. όφειλε όντας παράγοντας του αθλητισμού ,να έχει απομονώσει εδώ και πολύ καιρό τέτοια φαινόμενα και ανθρώπους που δεν σέβονται αποφάσεις συμβουλίων….» (κ. Μ.: ο παραιτηθείς πρόεδρος του Γ.Σ.Α.)
Μόνο που ο Α.Π. μόνο τραμπούκος δεν είναι, το ακριβώς αντίθετο… Στις 16 Φλεβάρη ο σεκιουριτάς του επιτέθηκε βίαια ρίχνοντάς τον στα κάγκελα και χτυπώντας τον, επειδή δεν είχε κάρτα (φυσικά) κι αρνήθηκε να φύγει από το γήπεδο. Μαζί του ήταν ένας ακόμα φίλος, ενώ στο σημείο έτρεξαν να βοηθήσουν προπονητές κι αθλούμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο!
Ο ίδιος ο δήμαρχος τώρα χαρακτηρίζει τα μεν μέτρα περιορισμού στην είσοδο Νόμο (!) εμάς δε που διαφωνούμε με τους "Νόμους" του από μπαχαλάκηδες μέχρι τραμπούκους και περιθωριακούς. Δε δίστασε άλλωστε ένα κομμένο καλώδιο στη μαγνητική πόρτα, όταν ακόμα τοποθετούνταν, να το βαφτίσει βανδαλισμό και ν’ αποφανθεί ότι οι δράστες ήμασταν εμείς. Μας έβγαλε και φωτογραφία σύμφωνα με την οποία φοράμε μαύρα φούτερ με κουκούλα και διαδηλώνουμε στο… Τορόντο.

Αυτά είναι τα τελευταία νέα μας από το όχι και τόσο μακρινό Τέξας, εδώ στο Α΄ στάδιο Αργυρούπολης, Κύπρου και Τριπόλεως γωνία… Εμείς συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας για κατάργηση κάθε περιορισμού στην είσοδο του σταδίου και στους εκβιασμούς κάθε είδους απαντάμε με αξιοπρεπή μαχητικότητα, μέχρι τέλους.

Νάση Πετριτσοπούλου, μέλος της Συνέλευσης για το άνοιγμα του σταδίου
(περισσότερες πληροφορίες: https://anoixtostadio.wordpress.com )

Νάση Πετριτσοπούλουδημοτικό στάδιο Αργυρούπολης
Keywords
Τυχαία Θέματα