Μια απάντηση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου* και με αφορμή την ανακοίνωση της, μια ακόμη ενημέρωση προς κάθε «ενδιαφερόμενο»

Ανακοινώσεις

Μια απάντηση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου* και με αφορμή την ανακοίνωση της, μια ακόμη ενημέρωση προς κάθε «ενδιαφερόμενο»

Συνάδελφοι, ο τρόπος που παρεμβαίνετε σε ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό της ΕΛΜΕ μας δημιουργεί ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό, ως προς τους πραγματικούς στόχους της ανακοίνωσης σας. Και αυτό γιατί, ενώ μπορείτε να γνωρίζετε την αλήθεια από την απόφαση της σχετικής με το θέμα (18/2) Γενικής Συνέλευσης η οποία

σας έχει σταλεί, την αγνοείτε και την αποκρύπτετε συστηματικά προκειμένου να εξάγετε τα συμπεράσματα που παρουσιάσατε. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης άλλωστε, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως η μόνη αξιόπιστη ενημέρωση από τους άλλους συλλόγους και θα έπρεπε να γίνεται σεβαστή αν μη τι άλλο για την ανάγνωση του καταστατικού του σωματείου μας, το οποίο εσείς αγνοείτε.

Αν σας απασχολεί η αλήθεια επαναλαμβάνουμε δημόσια προς εσάς και κάθε άλλο «ενδιαφερόμενο» τα εξής.

Η ανακοίνωση στην οποία στηρίξατε την απόφαση σας και της οποίας αποσπάσματα χρησιμοποιείτε, αποτελεί ένα άθροισμα ψεμάτων και συκοφαντιών. Το ότι περιέχει ψεύδη άλλωστε είναι κάτι που παραδέχτηκαν στη Γ.Σ. της 18/2/13 τα ίδια τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Προφανώς και η συνάδελφος δεν αποκλείστηκε «με το επιχείρημα ότι είναι προσωρινά (αλήθεια πως το γνωρίζετε αυτό;) αποσπασμένη στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ» όπως ψευδώς διατείνεστε. Αν και ερμηνεύουμε την εμμονή κάποιων να θέλουν να παρουσιάσουν την αλήθεια κακοποιημένη, δεν κατανοούμε την ευκολία με την οποία μπορούν να διαδίδουν τέτοια ψεύδη και μάλιστα με την υπογραφή ενός σωματίου. Η υποψηφιότητα της συναδέλφου απορρίφτηκε επειδή αυτό προβλέπει το καταστατικό για όσους είναι αποσπασμένοι με αίτηση τους, για ένα και πλέον χρόνο, εκτός ΕΛΜΕ.

Δε γνωρίζουμε με ποιο τρόπο ορίζουν την ιδιότητα του μέλους (εν προκειμένω ανακαλύπτετε θέμα διαγραφής που δεν υπάρχει), ή εγκρίνουν τις υποψηφιότητες στην Ζάκυνθο ή σε άλλες ΕΛΜΕ της χώρας, αν όχι βάση του καταστατικού τους, το οποίο επιμελώς ξεχνούν να αναφέρουν όσοι μας εγκαλούν. Επειδή στην ΕΛΜΕ μας περίπου το 1/2 των μόνιμων συναδέλφων είναι αποσπασμένοι, πολύ θα θέλαμε να μας υποδείξουν έναν άλλον πιο εύκολο και δημοκρατικό τρόπο. Όπως και να χει, όποιος «ενδιαφέρεται» να μας κάνει υποδείξεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στην ΕΛΜΕ μας, ας το κάνει με περισσότερη εντιμότητα.

Η συνάδελφος δεν εργάζεται σε κανένα χώρο που αφορά την ΕΛΜΕ, είναι αποσπασμένη στο υπουργείο εσωτερικών και από εκεί, από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε και χωρίς σε καμία περίπτωση να μας αφορά, έχει διατεθεί σε κομματικά γραφεία. Όσο αφορά το που ζει, αν και δεν καταλαβαίνουμε από πού αντλείτε τη βεβαιότητα σας, επισημαίνουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αφορά ένα εξωραϊστικό σύλλογο, αλλά δεν αναφέρεται ως κριτήριο σε κανένα καταστατικό εκπαιδευτικού σωματείου.

Για την ουσία του θέματος, έχουμε να υπογραμμίσουμε, ότι στερείται πολιτικής και συνδικαλιστικής ηθικής, το να επιμένει κάποιος που λείπει δύο χρόνια από τον εργασιακό του χώρο να γίνει εκπρόσωπος των εργαζομένων, απαιτώντας μάλιστα να αγνοηθεί το καταστατικό για αυτό το σκοπό.

Αν και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε στο ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωση σας αγνές προθέσεις, επιλέξαμε να απαντήσουμε καλοπροαίρετα στα «επιχειρήματα» που παρουσιάσατε. Σε κάθε περίπτωση όποιος άλλος φορέας επιθυμεί να παρέμβει στα εσωτερικά ενός σωματείου, το λιγότερο που οφείλει να κάνει, είναι να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του για να έχει μια αντικειμενική ενημέρωση και όχι να θεωρήσει ως αλήθεια, μια καταγγελία που ακόμη και οι συντάκτες της, έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι περιέχει ψεύδη.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ με τη στάση τους να στηρίξουν τη δημοκρατική λειτουργία και την αυτοτέλεια των συλλόγων, καθώς και την πρόθεση ενός ΔΣ να λειτουργήσει με βάση τις διατάξεις του καταστατικού του για τόσο σοβαρά ζητήματα. Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να απασχολήσουμε τις ΕΛΜΕ της Ελλάδας, ζητώντας ψηφίσματα στήριξης για το αυτονόητο: την υποχρέωση μας να τηρήσουμε το καταστατικό μας.

Για επικοινωνία: Δάμαλος Χρήστος (πρόεδρος) τηλ: 6972690991

Λουκάς Βασίλης (γραμματέας) τηλ: 6934284525

Συνεχίζοντας τη δημόσια συζήτηση…

Αυτά όσο αφορά το λόγο για τον οποίο μας «καταδικάσατε κατηγορηματικά». Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι τα όσα ακολουθούν δεν αφορούν το ζήτημα της υποψηφιότητας της συναδέλφου, κάτι που κρίνεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του καταστατικού, αλλά την τοποθέτηση μας στα ζητήματα που ανοίγετε με την ανακοίνωση σας. Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα τα όσα με πολιτική και όχι μόνο «επάρκεια» καταθέτετε δημόσια και τα οποία πραγματικά μας εξέπληξαν. Προσπερνώντας τα φθηνά ευφυολογήματα περί Βρούτση και «πρακτικών άλλων εποχών» (που και αυτά αντιγράψατε από την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ), θα σταθούμε στο ζήτημα των αποσπάσεων στα κόμματα και στις «καινοτόμες» θέσεις που πρώτοι (ως σύλλογος) παρουσιάζετε στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Από πότε συνάδελφοι οι αποσπάσεις στα κομματικά γραφεία, μπορούν να συγχέονται με τις συνδικαλιστικές αποσπάσεις στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, όπως ατυχώς επιχειρείτε να τις παρουσιάσετε;

Πότε και πως αποφασίστηκε ότι οι κομματικές αποσπάσεις αποτελούν θεμιτό δικαίωμα μας, το οποίο μάλιστα θα πρέπει να υπερασπιστούμε, από τις κυβερνητικές επιβουλές; Γιατί αυτό προκύπτει από τα γραφόμενα σας.

Οι συνδικαλιστικές αποσπάσεις σε ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ αποτελούν κατάκτηση και έχουμε κάθε λόγο να τις περιφρουρήσουμε. Αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, διεκδικήθηκαν με αγώνες και κατοχυρώθηκαν με το νόμο 1264, προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργία των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων.

Οι αποσπάσεις στα κόμματα, αποτελούν εφεύρεση και «απαίτηση» των κρατικοδίαιτων αστικών κομμάτων, τις οποίες αν έχουμε καταλάβει καλά, εσχάτως υπερασπίζονται και αυτοί που μέχρι χτες τις απέρριπταν. Οι αποσπάσεις αυτές προσφέρουν στα κόμματα με τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού (δηλαδή του ελληνικού λαού), επαγγελματικά στελέχη τα οποία «εργάζονται» για τα κόμματα τους και για κανέναν άλλον. Αποτελούν συμπλήρωμα της κατάπτυστης χρηματοδότησης των κομμάτων από το κρατικό προϋπολογισμό και εντάσσονται στην ίδια ακριβώς λογική. Δεν μπορεί κανείς να υπερασπιστεί, ενώπιων του εκπαιδευτικού κόσμου τη «δυνατότητα των κομμάτων να έχουν αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους». Όποιο κόμμα θέλει επαγγελματικά στελέχη, οφείλει να τα προσλάβει και να τα πληρώσει από τις εισφορές των μελών και των φίλων του. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι σωστό να αποσπώνται εκπαιδευτικοί, ή άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στα κομματικά γραφεία ακόμη και αν αυτό είναι νόμιμο. Αν έχει να κάνει κάτι ο κλάδος απέναντι σε αυτή τη διάταξη, είναι με τη στάση του να την απορρίψει και να παλέψει για τη κατάργηση της.

Μέχρι τότε, όποιος σκοπίμως ταυτίζει τις απαράδεκτες αποσπάσεις στα κομματικά γραφεία με τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις, μάλλον αυτός είναι που αναπαράγει τη κυρίαρχη προπαγάνδα και «ρίχνει νερό στο μύλο της τρικομματικής κυβερνητικής πολιτικής», που θέλει με κάθε τρόπο να «τελειώνει» με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αντιθέτως, μπορούμε να υποθέτουμε, ότι η ίδια κυβέρνηση με κάθε τρόπο θα συντηρήσει (είτε με αυτή τη μορφή, είτε με άλλη) και θα επεκτείνει τα διάφορα προνόμια για κάθε λογής κρατικοδίαιτους, επικροτούντες και «δυσφορούντες»… χρήστες.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος Λουκάς Βασίλης

* Είναι προφανές ότι η απάντηση αφορά και τους άλλους συλλόγους που έχουν βγάλει τις ίδιες ή παρόμοιες αποφάσεις.

Tags: ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
Keywords
Τυχαία Θέματα