Μια απάντηση σε ένα email που έλαβε η alfavita.gr

Tweet

Σήμερα η alfavita.gr έλαβε στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο το εξής γράμμα το οποίο δημοσιεύουμε χωρίς το όνομα του αποστολέα:

"Αξιότιμοι κοι

Σίγουρα γνωρίζετε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ είναι πραγματικά οριακή.

Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο θέμα και είμαστε χιλιάδες (,φοιτητές
,γονείς) είμαστε μέρες τώρα κυριολεκτικά κρεμασμένοι στους υπολογιστές αναζητώντας την παραμικρή ενημέρωση από όπου μπορούμε να την βρούμε. Για ποιο λόγο ,ενώ υπάρχουν εξελίξεις,κι ενώ είστε από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες ,εδώ και δύο μέρες αποσιωπάτε κατ'επιλογήν τις εξελίξεις και αναρτάτε μόνο ό τι έχει να κάνει με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και παραληρήματα των αμειβομένων αγωνιστών απεργών (αλήθεια το γνωρίζετε πως μόνο εσείς δεν βγάλατε την είδηση περί αμειβόμενης απεργίας) ; Είναι αυτό ποιότητα ενημέρωσης ή μήπως έχετε σαφώς και ξεκάθαρα στραφεί στην παραπληροφόρηση ( ταυτίζεται με την κατ' επιλογήν μετάδοση ειδήσεων με ολοφάνερο κομματικό χρωματισμό). Όλοι εμείς οι υπόλοιποι ,φοιτητές και γονείς δεν δικαιούμαστε πληροφόρηση για ένα θέμα όπως η απώλεια ή μη του ακαδημαϊκού εξαμήνου; Ευχαριστώ" Ήταν από τα πιο ευχάριστα γράμματα που έχουμε λάβει στην πάνω από 10 χρόνια λειτουργία του portal μας. Ένα γράμμα που αναδεικνύει πως ουδέποτε γίναμε φερέφωνο, - και εκεί θα είχε πραγματικά κομματικό χρωματισμό - του εκάστοτε υπουργείου, ποτέ δεν αποκρύψαμε τα δίκαια αιτήματα των πληττόμενων κομματιών αυτής της κοινωνίας, ποτέ δεν υποκύψαμε στο να αναπαράγουμε την λασπολογία που κυριαρχεί στον δημόσιο λόγο και στα περισσότερα ΜΜΕ για κάθε κλάδο που κινητοποιείται. Ποτέ δεν ήμασταν αυτοί που γαργαλούσαμε κοινωνικούς αυτοματισμούς, που στοχοποιούσαμε κοινωνικές μερίδες, που κάναμε καραμέλα ότι αν αγωνιστεί μια κοινωνική ομάδα, καταστρέφεται ο τουρισμός, κλείνουν τα μαγαζιά, οι δρόμοι και άλλα τέτοια. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία τα πραγματικά δημοσιογραφικά μέσα πρέπει να είναι πλάι στους ανθρώπους που αντιστέκονται , που παλεύουν για να αναπνεύσουν. Αυτός είναι ο χρωματισμός που έχουμε. ΤΙΜΗ ΜΑΣ!

Tags: alfavita.gr Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα